Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2010 09:45 - До богослова Огнян Ценов
Автор: penchoan Категория: Други   
Прочетен: 3093 Коментари: 2 Гласове:
1



ДО БОГОСЛОВА ОГНЯН ЦЕНОВ

Уважаеми господин Ценов,

С някои неща във Вашето изложение мога да се съглася, с други не. Твърдението Ви, че окултизмът е грях и то смъртен показва неразбиране на самото понятие. Така в средновековието са смятали за грях открития на физиката и астрономията. Окултизмът означава и представлява съвкупност от редица висши науки, съдържанието на които е скрито. А то е скрито, защото крие опасност за всеки, който преди да е усвоил тези науки и Божиите закони се опитва да ги прилага. Смъртна опасност грози не само този, който използува енергийно въздействие, независимо с каква цел, но и този към когото е насочено. Всяка мисъл оказва въздействие върху хората, природата, материята, времето и всичко съществуващо. В този смисъл всяка мисъл е сила и има магическо въздействие. Има средства, с които това въздействие може да се умножи многократно. Тяхното използуване се нарича магия. В окултизмът се включват науки и практики като: астрология, френология, хиромантия, графология, нумерология, космогония, гадаене с карти Таро и много други методи, средства и методи за лечение, ритуални религиозни обреди, църковни тайнства като кръщение, венчавка, причастие, молитви, физически упражнения, паневритмия, суеверия, восъколеене, леене на куршум, спиритизъм и много други тайнства. Една наука и нейното изучаване не може да бъде грях. Математиката не е грях. Грях е когато се злоупотреби с науката, когато математиката се използува за изработка на атомни бомби или самолети-изтребители, например. Грехът лежи в приложението и злоупотребата с тези науки. Ако един младеж умее да подкара една кола и излезе на улицата, преди да е държал изпит за правоуправление, неизбежно ще завърши с катастрофа. Бог не е против изучаване на окултни науки, а против начините на тяхното приложение. Който се противопоставя на окултизма, проповядва невежество и мракобесие. Защото е казано: „Много са званите, малко са призваните”.

Всяка намеса в Божиите дела е недопустима. В миналото атлантите масово са използували Черна магия в отношенията си. Тя е главната причина за предизвикания от Бога потоп преди 14 400 години, като средство всички знания на тази раса да бъдат заличени. Няма разлика между Бяла и Черна магия. Не че те не съществуват, но на човек не е дадена способност да прави разлика между тях. Лечителят, обаче е длъжен да знае кого може и кого не трябва да лекува. Например Бог дава сериозна болест на един човек за да го насочи в правия път или за да му попречи да извърши тежко престъпление. Намира се един лечител с енергийно въздействие, който премахва временно болеста. Така той се противопоставя на Божия план. В отговор на закона за кармата болестта от пациента преминава в лечителя. Ако оздравелият болен извърши планираното престъпление, екстрасенсът вече става негов съучастник. Затова много самозвани екстрасенси си заминаха скоропостижно от света.

Голямата част от лечителите превърнаха дарбата си в бизнес за бързо и лесно забогатяване и тя им бива отнета. Защо лечителят не трябва да взема пари от болния? Ако той е взел пари, а не успее да излекува болестта и болният умре, екстрасенсът се натоварва кармично и рано или късно ще плати за това със страдания или с живота си. Друг е въпросът, когато болният оздравее и от благодарност след време занесе подарък на лечителя, но без той да го е искал. Когато лечителя върши работата си без любов, с комерсиална цел, той винаги пропада.

Невярно е Вашето твърдение г-н Ценов, че „окултистът никога не призовава Бог и Небесното воинство. Никой екстрасенс или какъвто и да е самозван духовен „лечител” не лекува в името на Исус Христос”. На оновата на тази лъжа Вие вадите заключение, че след като не служи на Бога, окултистът служи на Сатаната. Не отричам, че има много самозванци и мошеници, дори повечето вероятно са такива. Но никой не Ви дава право да съдите и да слагате всички под един знаменател.

Противоположност на окултизма са йезуитщината и фанатизма на Средновековието и тоталитарните режими, където Биг брадър издига лозунги „Свободата е робство” и „Невежеството е сила”, а те не са угодни Богу. Какво представлява освещаване на нов офис на банка или благославене на български войници, отиващи да се бият в Ирак или Афганистан от православни свещеници? Това е ярка проява на Черна магия, практикувана от „православни скотове”, както ги нарича Ботев. Само благодарение на тяхното невежество, благословията им няма сила, поради което Господ не ги прибира веднага, а им дава възможност да се поправят. На кого служи Светият синод? Като изключим малка част от свещениците, които създават приюти за сираци и хора без дом и средства, голямата част и т.н. Свети синод служат на златния телец, а не на Бога. Кога Българската църква е заклеймила престъпления на управляващите или противни предавания като Шоу на Слави и Биг брадър? Тя винаги обслужва интересите на властимащите, макар и с мълчанието си. Затова всички църкви и религии в Откровение са наречени „Голямата блудница, която блудствуваше със земните царе”, на която „греховете стигнаха до небето”. Незавидна е съдбата на църквите и свещениците, когато дойде Страшния съд и отмъщението чрез Антихриста.

Най-известният, най-големият окултист, който е живял на Земята е Христос. Той е възкресявал мъртви, лекувал слепи и хроми, превръщал вода във вино, предсказал е бъдещето. Няма окултна област или наука, в която Той не се е изявил. Сигурно г-н Ценов ще възрази, че Христос е Божи Син и на него Му е позволено да прилага окултни знания. Божиите закони, обаче, са еднакви за всички хора на земята, живели в човешко тяло. Ако окултизмът беше грях, то Христос е бил най-големия грешник в тази област. Да не бъде!

А какво да кажем за видния окултист Апостол Павел? Защото той продължава прекъснатото дело на Христос и създава окултна школа, каквато Исус не успя да създаде поради малкото Му отредено време. В същото време Апостол Петър създава християнската църква, като разказва притчи и храни с „мляко” новопокръстените, докато Апостол Павел се занимава с „дълбоките работи” и храни учениците си с „твърда храна”.

Какво да кажем за пророците и светиите, които всички без изключение са станали окултисти. Но те са получили знания в резултат на страдания, защото единственият път към получаване на висши знания, към Посвещение е страданието. Който иска да знае много, трябва да е готов да премине през много и големи страдания, такъв е законът. Някои от тях са били хвърляни в горящи пещи и са оцелявали благодарение на окултните си знания. Други са били затваряни в клетки с гладни зверове, които лягали в краката им, благодарение на окултните им знания. Хора, получили окултни знания наготово и ги прилагат, без да са страдали, неизбежно попадат в графа черномагьосници и се превръщат в нови Хари Потъровци. Дори Христос, въпреки безгрешния Си живот и многото знания които притежаваше, трябваше да премине през голямо страдание. Едва след като издържа изпита - пострада и възкръсна, Той обяви на учениците Си: „Даде ми се всяка власт на небето и земята”.

Християнството в пълния смисъл на думата не е религия, а наука. Религията е човешко творение, а християнската наука е Божие творение, космическо учение за Любовта. Невежият човек, който не познава и не спазва Божиите закони, не може да влезе в Божието Царство. Всеки човек в някой свой живот ще премине през голямо изпитание, подобно на Христос и ако издържи, ще може да се нарече Божи Син. Който чака на готово да дойде Спасителя от небето, за да го отведе в рая е на грешен път.

 

24 март 2009 г.                                                         Пенчо Бойчев



Тагове:   Огнян,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. divna8 - Самата истина! Много правилно казано! Поздравления :):):)
28.04.2010 11:40
"Християнството в пълния смисъл на думата не е религия, а наука. Религията е човешко творение, а християнската наука е Божие творение, космическо учение за Любовта. Невежият човек, който не познава и не спазва Божиите закони, не може да влезе в Божието Царство. Всеки човек в някой свой живот ще премине през голямо изпитание, подобно на Христос и ако издържи, ще може да се нарече Божи Син. Който чака на готово да дойде Спасителя от небето, за да го отведе в рая е на грешен път.

24 март 2009 г. Пенчо Бойчев"
цитирай
2. анонимен - истината
27.12.2011 16:50
НА КОЛЕНЕ ПРЕД ИСТИНАТА ЗАЩОТО ЛЮБОВТА И МЪДРОСТА ДАВАТ ЖИВОТА
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: penchoan
Категория: Други
Прочетен: 554976
Постинги: 54
Коментари: 591
Гласове: 969
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031