Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2010 22:59 - ЗАКОНИТЕ НА НЮТОН СА ПОГРЕШНИ !
Автор: penchoan Категория: Други   
Прочетен: 10704 Коментари: 15 Гласове:
3

Последна промяна: 01.07.2010 20:31


 

ЗАКОНИТЕ НА НЮТОН СА ПОГРЕШНИ !

Исак Нютон е един от най - големите учени в историята на науката . Освен законите за движение и закона за земната гравитация , той е открил закони на оптиката , разработил е диференциалното смятане и редица други неща . Дошло е обаче времето да се опровергаят и преразгледат нютоновите закони на механиката и гравитацията . Ще разгледам най - напред законите на Нютон и после тяхната ревизия .

Нютон , намиращ се в особено въодушевление , в " Началата " си формулира законите в тържествено повелително наклонение , като " божествено повеление ":

" Закон I. ( За инерцията , открит от Галилей ): Всяко тяло запазва своето състояние на покой или равномерно праволинейно движение , докато външно приложена сила не измени това състояние .

Закон II. Изменението на движението е пропорционално на приложената сила и се извършва по направление на тази права , по която тази сила действува . ( Това твърдение изисква прецизиране на понятието маса , защото масата може да се възприема от няколко различни гледни точки ).

Вторият закон ние записвахме обикновено във вида : F = mа .

Закон III.Действието винаги е точно равно на противодействието , или въздействието на две тела , едно на друго ще бъдат равни и направлени в противоположни посоки " .

Закон IV за земната гравитация. Що се отнася до хипотетичния закон на Нютон , изразена в т.н. Закон за всемирното притегляне , тя е формулирана в няколко тезиса : " притеглянето съществува за всички тела и е пропорционално на масата на всяко от тях "," притеглянето към всяка планета произтича и се състои от притегляне към нейните отделни части " . Обикновено ние записваме закона така :

F =gm1m2 / R2.

 

1 / Ревизия на закона за инерцията

Разглеждам гравитационна система от i на брой тела . Тяло m се движи във вътрешността на система от i-1 на брой тела . Най - голямото от тях е с маса М , а останалите се движат около него .

Сумата от радиус векторите на всички етерни потоци ( гравитационни потенциали Фi ) в произволно избрана точка на пространството , резултантният вектор е :

           N =ι

ФРЕЗ=S     Фi

N = 1

Първата производна по времето на резултантния вектор         

dФ / dTРЕ ≠ 0 във всички възможни случаи .

Сумата от налягане на етерните потоци представлява вектор на етерно налягане , приложен върху една материална точка . Производната му по време има измерение на сила . Налягането на частици за единица време дава силов импулс . Във всеки произволен момент производната на резултантен поток е различна от нула по абсолютна стойност , изменя се по величина и посока непрекъснато с времето . От този факт могат да се направят два много важни извода :

А / . Началната скорост на всяко едно тяло непрекъснато се променя по големина , посока и направление , поради привличане ( по - скоро отблъскване ) от други тела . Получаваме пълно потвърждение на принципа на Мах , че движението на едно тяло е резултат от въздействието на всички останали тела .

Б / . При инерциално движение не може да съществува етерен вятър . Щом съществува етерен вятър , движението няма да бъде инерционно . Тъй като етерният поток е основна движеща сила за космическите тела , спрямо него при равномерно движение те винаги трябва да са в покой . Това не важи при ротацията . Но в общият случай аз производна на гравитационния потенциал винаги е отлична от нула , равномерно праволинейно движение не съществува и тялото постоянно ще изпитва ускорение , което може да бъде положително или отрицателно .

Какво е характерно за инерциалното движение ? Когато едно тяло притежава относителна скорост спрямо околната етерна среда , благодарение на отдадена кинетична енергия , то извършва закъснително движение относно тази среда . Движението на тялото в космоса е аналогично на движение във водна или въздушна среда , но закъснителното ускорение е съпроводено с по - малки и по - незабележими енергийни загуби . В крайна сметка инерциално движение на плътно материално тяло , както са изведени законите на механиката и евклидовата геометрия , не може да съществува в космоса .

По тази причина може да се изкаже универсалният :

ЗАКОН ЗА КРИВОЛИНЕЙНО ДВИЖЕНИЕ :

Тъй като dФ / dT ≠ 0 при всички случаи , и се променя с времето по абсолютна стойност и посока , може да се изкаже следнединтедин теорема :

ВЪВ ВСЕЛЕНАТА НЕ СЪЩЕСТВУВА И НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА ИНЕРЦИАЛНО ДВИЖЕНИЕ НА ПЛЪТНО ТЯЛО ( РАВНОМЕРНО ПРАВОЛИНЕЙНО ДВИЖЕНИЕ НА ТЯЛО )!

Това е в сила както за всички небесни тела , така и за всяка открита или неоткрита елементарна частица във Вселената , а извън нея не съществува движение . Затова всички учени и учители казват , че светът се състои от движения и вибрации , като орбитално движение наричаме затворени криви , по - големи от нашия кръгозор , а вибрации наричаме невидимите криви - траектории от микросвета .

Така I закон на Нютон никъде няма реална област на приложение във Вселената и добива само познавателно чисто теоретично значение .

Освен че промяната на скоростта на етерния поток във времето променя скоростта на едно тяло , самият космически етер представлява съпротивителна среда . Енергията на потока се разпределя между околни частици и се разсейва в пространството . Поради малка плътност на етера , този процес е незабележим при относително ниски скорости , но при големи скорости , когато търсим релативичен ефект , загубите на момент и скорост не могат да се пренебрегнат .

Един пример за съпротивление на космически етер ( а не на слънчев вятър ):

" Интересно произшествие се случи с американския спътник " Ехо " . След излизането му на орбита , със сгъстен газ била напълнена голяма полиетиленова торба . Получил се лек балон с диаметър около 30 м . Неочаквано се изясни , че за един оборот , под налягане на слънчевите лъчи балонът се измества от орбитата си на 5 м . В резултат на това , вместо планираните 20 години , спътникът се задържа на орбитата си по - малко от година " .

I закон на Нютон за запазване на праволинейно равномерно движение , докато друга сила не го промени е чисто хипотетичен и имагинерен , противоречи на Закона за криволинейно движение и фактически няма никакво реално приложение във Вселената .

Не може да съществува едновременно равномерно и праволинейно движение във всемира , както поотделно , така и заедно . Движенията във Вселената са винаги ускорителни или закъснителни поради влияние на етерната среда . Така ако магнитното поле на Земята изчезне , след определени дни Луната ще падне върху Земята .

Движенията във Вселената са винаги криволинейни , като това се отнася и за светлината . Например опашките на кометите са криви поради криволинейно разпространение на светлината . Светлината от своя страна се движи криволинейно поради движение на нейния носител - етерната среда в Слънчевото магнитно поле .

Единственото възможно изключение за равномерно , но неправолинейно движение е кръгово движение на частица от микрокосмоса или на тяло от макрокосмоса .

Ако едно движение не е принудително направлявано от допълнителни външни сили , като например триене на влак по релси , то във Вселената не може да съществува праволинейно движение . Обаче , ако движението е направлявано от допълнителна външна сила , неизбежно настъпват енергийни загуби , така че движението не може да бъде едновременно праволинейно и равномерно , такова движение не може да съществува във Вселената .

2 / Ревизия на закона за кинетично движение

Гравитационното земно привличане , което се измерва с масата по закона на Нютон F = γ м1м2 / R2 се създава от отразения етерен поток или от сянката на материята . Ако едно тяло има висока плътност , ще оказва по - голямо съпротивление на етерния поток от тяло с по - малка плътност , но същото количество материя . Също трябва да се очаква от тяло с неправилна ( несферична ) форма да има различно съпротивление ( тегло ) в различни проекции . Следователно две тела с едно и също количество материя и различна плътност в различни случаи ще имат различно тегло . Детската задача дали 1 кг желязо тежи повече от 1 кг вълна остана засега неразрешена , защото вълната във всички проекции ще тежи еднакво , а желязото - различно . Може да се докаже математически , че теглото в двете положения не може да бъде еднакво . Няма да се спирам на това доказателство , но опитно ще докажа , че едно парче желязо с маса 1 кг почти винаги в общия случай ще тежи повече от железни стружки с маса 1 кг и само в един случай на сферична форма ще тежи еднакво във всички направления .

Следва изводът , че тегловно - инерционната маса се отличава от представата за мярка на количество материя , защото зависи също от формата и положението на тялото .

За доказване на предните твърдения извърших серия експерименти с различни материали , измервани с помощта на електронна аналитична везна с точност 0,0001 грама . Измерени бяха шест тела с несферична форма в две проекции . Ще разгледам две от тях :

Опит А : Плътен железен цилиндър с диаметър 20 мм и височина 57 мм беше изтеглен в изправено положение и се установи тегло 139.3861 грама . Теглото в легнало положение беше 139.3858 грама . Теглото в изправено положение се оказа по - голямо от това в легнало полжение , М1 > М2 .

Изправен железен цилиндър има по - голямо тегло от същия в легнало положение .

II закон на Нютон за връзката между сила и ускорение , както напълно аналогичният принцип на Д Аламбер " , са един и същи закон , едно и също взаимодействие , разликата е относителна и се състои само в гледната точка на наблюдателя .

Поради това движенията и реакциите на т.н. гравитационни и инерционни маси са един и същи вид взаимодействие , следователно са еднакво приблизителни и неточни .

Опит Б : Медна пластина с приблизителни размери 2х50х100 мм в легнало положение на плоската страна тежеше 92,3007 грама . В изправено положение на тясната страна теглото се установи на 92,3010 грама . За да се намери връзка между площта и масата са необходими уреди с по - висока точност , тъй като разликите се получават в последния знак . Но безспорно разликата съществува .

F = ma ( където F е сила , m е маса , а a е ускорение )

P = мg ( където P е тегло , а g е земно ускорение )

Те не могат да се ползуват за прецизно измерване на количество материя дори в лабораторни условия , в които термините гравитационна и инерционна маса са само синоними на едно и също взаимодействие и поради това са еднакво неточни в качеството си на мярка за маса .

След като теглото зависи от формата и положението на тялото , законът е погрешен , най - малко неточен и приблизителен .

3 / Ревизия на закона за противодействие

III закон на Нютон гласи , че на всяко взаимодействие между тела или частици отговаря равно и противоположно противодействие . Той е частично валиден при силово взаимодействие между твърди тела , течности и газове , магнитно и електрично поле , но се нарушава при електромагнитна индукция .

Магнитните силови линии представляват сума от енергия на ротация на поток фотони , а електричното поле представлява налягане на същия поток от фотони . Те осъществяват налягане върху свободните електрони и протичане на електричен ток , ако има условия за това . Електромагнитните вълни са напречни , т.е. магнитното поле е разположено на 900 от елек - тричното .

Още Майкъл Фарадей , откривайки електромагнитната индукция през 1831 г . , доказа че този закон е нарушен . Според Правилото на дясната ръка , ако магнитните силови линии пробождат дланта , то индуцираното ЕДН е по посока на пръстите . Следователно въздействието ( движението ) на магнитното поле в една посока създава реакция в перпендикулярна посока и обратно . Така ако електрическият ток в динамо или електро двигател тече успоредно на оста , то магнитното поле създава въртящ момент в радиална посока . Или ако ротор с надлъжни намотки се върти в магнитно поле , в намотките се индуцира ток , в посока перпендикулярна на движението .

Ако законът на Нютон беше верен , днес нямаше да съществуват генератори , електродвигатели и цивилизацията щеше да е назад с 200 год !

4 / Ревизия на закона за гравитация . Разглеждането на закона за гравитация и неговата ревизия изискват много място и обяснения , затова ще се огранича до кратко разсъждение за характера на центробежната сила .

Нютон не успя да създаде теория за гравитацията . Той пише на епископ Бентли , който е бил активен участник в подготовката на второто издание на " Начала ) ( 1713 година ) , като обяснява причините за това :

" Не бива да си представяме , че неодушевената груба материя би могла без посредничеството на нещо външно , нематериално , да действува на друго вещество , както при взаимно съприкосновение . А така би трябвало да бъде , ако притеглянето би било в смисъла на Епикур , присъщо на материята . Да допуснем , че притеглянето е вродено в материята , така присъщо и " , че едно тяло трябва да действува на разстояние през вакуума на друго без посредничеството на нещо странично , с помощта на което действието и силата от едното тяло се пренася към другото , за мен е такава нелепост , че предполагам не би била възприета от никого , способен към разсъждения за философските неща . Притеглянето трябва да се причинява от някои фактори , действуващи съгласно определени закони . Какъв е този фактор - материален или нематериален - аз предоставям за размишление на читателя . "

Нютон завършва " Начала " с думите : " До сега аз изяснявах небесните явления и приливите на моретата на основание силите на привличане , но аз не посочих причините на самото притегляне . Тази сила произлиза от някаква причина , която прониква до центъра на Слънцето и планетите без намаляване на тази способност ... като нейното действие се разпространява на огромни разстояния , намалявайки пропорционално на квадрата на разстоянието ... Причината за тези свойства на силите на привличане аз до сега не мога да изведа от явленията , а хипотези аз не измислям " .

И накрая : " Сега би следвало да се добави нещо за тънкия ефир , проникващ във всички плътни тела и съдържащ се в тях , чрез чиято сила и действие частиците на твърде малки разстояния се притеглят , а при съприкосновение се свързват ... Но това не може да бъде изложено накратко , още повече че няма и достатъчен запас от опити , с които законите на действие на този ефир биха били точно определени и доказани " .

Вероятно тук Нютон е имал в предвид хидростатичния модел на гравитация , за който се предполага че принадлежи на него . В продължение на дългите 300 години физици и астрономи обсъждаха въпроса за природата на гравитационната сила безуспешно . В това време беше създаден модел на привличането , в това число хидростатически модел и пулсационен модел на Робърт Хук ( Богородский А . Ф. Всемирное тяготение - Киев : Наукова думка , 1971 с.31 . ).

В частност хидростатическият модел се основава на предположението за това , че плътността и налягането на световния ефир , обкръжаващ материалното тяло , намалява с отдалечаване от неговата повърхност . Вследствие на това въпросното тяло изпитва от страна на другото тяло по - малко налягане на ефира , отколкото от противоположната страна . Това се проявява , както смятат авторите на този модел , като причина за гравитационно взаимодействие : Привличането , предизвикано от разликата в налягане на ефира , изразява стремеж на телата да се преместват от по - плътни към по - малко плътни части на световната среда ... Пулсационният модел правилно разглежда ефирната среда подобно на въздух , при която трептения на атоми се предават на ефира и обратно на атомите на друго тяло . Между две тела трептенията взаимно се гасят и се създава област на ниско налягане .

По - рано , в 1675 г . Нютон разглеждал въпроса за ефирната среда , която може би има " същия строеж , както въздуха , но значително повече разредена , тънка и еластична " . По - нататък Нютон пише : " И така , може би всички неща произлизат от ефира " и " гравитационното притегляне на Земята може също да се причинява от непрекъсната кондензация на нещо друго , подобно на ефирния газ . Този газ не е основното тяло на действуващия ефир , но е нещо по - тънко и незабележимо , разсеяно в него , имащо вероятно маслена или залепваща , вискозна или еластична природа ... Слънцето , както и Земята може би обилно се проникват от газ за своето сияние и за задържане на планетите - за да не се отдалечават от него " .

В писмо до Ричард Бентли , ректор на Тринити Колидж в Кембридж ( 1692 г . ) , Нютон пише :

" На мен ми се струва , че ако веществото на нашето Слънце и планети и въобще цялото вещество на Вселената би било равномерно разпределено по цялото пространство , а всяка частица вещество би изпитвала вродено привличане към всички останали , и пълният обем пространство , в което е разпределено това вещество , би бил краен , то веществото в края на този обем би се стремило благодарение на гравитацията към средата и би образувало там единна сферична маса . Но ако това вещество би било равномерно разпределено по безкрайното пространство , то никога не би се сляло в единна маса ; някаква негова част би се сгъстила в една маса , друга в друга , така че биха възникнали безкраен брой големи маси по цялото безкрайно пространство на големи разстояния една от друга . И така биха могли да се образуват Слънцето и неподвижните звезди , ако предположим още , че по своята природа това вещество е светещо . Но ето , по какъв начин веществото може да се раздели на две части , така че що се отнася за първото , то се слива в светещо тяло , тогава , когато другата част остава тъмна или се превръща в тъмна , когато първата остава неизменна - това вече според мене не може да се обясни само с естествени причини и аз съм длъжен да припиша тези мисли и деяния на изпълнения с воля Творец ... "

Нютон успява да се докосне до причината за привличане и светене на Слънцето и другите звезди . Той разбира , че нещо липсва и се изплъзва от вниманието му и затова не се решава да публикува изводи . Защо наричам закона на Нютон Закон за земната гравитация , ще изясня в друга статия , но причината е , че той е невалиден извън земни условия .

Законът за Всемирното привличане на Нютон отразява силите на взаимодействие между телата само в земни условия , а по отношение на количеството материя е неточен и приблизителен даже в земни лабораторни условия . В космически условия е съвършено непригоден като средство за изчисление на маси . Защо е така ? Защото електричното поле на Земята ( съответно на Слънцето ) представлява центробежна сила на отблъскване , която се уравновесява със силата на привличане ( външно етерно налягане ). А тази сила освен от масата , зависи от скоростта на ротация . Всяка планета или звезда има различна скорост на въртене . Ето защо няма универсална гравитационна константа и не съществува Закон за всемирното привличане !

Силата на привличане зависи както от геометричната форма и от плътността на телата , така и от скоростта на въртене на телата .

Масите на планетите , изчислявани по вехтия Нютонов закон , се различават в някои случаи десетки пъти от действителните !

Фактически съвременната ФИЗИКА И АСТРОНОМИЯ нямат дори приблизителна реална представа за действителните стойности на маси на планети и звезди , с изключение на масите на Земя и Луна . Така например планетата Плутон е 1,5 пъти по - тежка от Земята , а един литър от материята на Плутон тежи един тон !

Промените в масите на планетите ще доведат до преразглеждане на всички теории за строежа , химическия състав , образуване и функциониране на планети и слънца .

От тези експерименти могат да се изведат следните фундаментални заключения :

Всички закони на Нютон , отнасящи се за приложение в механиката и гравитацията са в различна степен погрешни , като законите за кинетично движение във физическата област са приблизителни и все пак приложими , докато законът за Всемирна гравитация е тотално сбъркан и съвършено непригоден за изчисления , насочени за тела в извънземни условия .

 

 

 



Тагове:   Нютон,


Гласувай:
3



1. анонимен - :)
30.06.2010 23:02
Абсолютно съм съгласен! Намери се един умен човек да изличи от историята всепризнатите глупости!
Поздрави!
цитирай
2. анонимен - И Кики казва така
04.07.2010 16:09
Невероятно, но факт!
Намерих този сайт когато се опитвах да си отговоря на въпроса:"Защо Кики - известният пловдивски полтъргайст,свързан с Даниела Мичева от 1990г. - е отговорил много двусмислено на лесния въпрос: Кое тежи повече - един килограм вълна или един килограм желязо?"
Аз си мислех, че тежат еднакво, понеже са по един килограм всяко.
Оказва се, че не е точно така. И Кики е знаел верния отговор. За разлика от мен.
Тъй като имам и лични наблюдения, мисля, че Кики далеч не е само и единствено полтъргайст.
Истинското виждане за нещата зависи много от нивото на познание и развитието на сърцето/ не в биологичен смисъл, разбира се/
Моите поздравления за прозренията Ви!
цитирай
3. анонимен - Законите на Нютон са наистина не ...
06.07.2010 10:13
Законите на Нютон са наистина не погрешни, но по-скоро приблизителни.
Разликата в тежестта на едно и също тяло/в случая металната пръчка/,измерено в хоризонтално и във вертикално положение, се дължат по скромното ми мнение, на разликата във височините на центровете на тежестта съответно в единия и в другия случай.Поради тази причина, а не поради налягането на етера,който все пак наистина съществува,но няма тази сила,се получава и разликата в тежестта. Тъй като тежестта се влияе от земното притегляне, което е различно на различна височина, а не е константна величина.А земното притегляне пък се влияе още и от скоростта на въртене на планетата.Така, че при по- висока скорост на въртене - съответно има по- малко притегляне. Това именно е позволило да се развият такива грамадни животни като динозаврите -имало е по- слабо притегляне. Ако сега тези животни съществуваха, нямаше да могат да направят и една крачка, без да се сплескат от тежестта си /малко преувеличавам, разбира се/
цитирай
4. penchoan - Законите на Нютон са наистина не ...
06.07.2010 23:19
анонимен написа:
Законите на Нютон са наистина не погрешни, но по-скоро приблизителни.
Разликата в тежестта на едно и също тяло/в случая металната пръчка/,измерено в хоризонтално и във вертикално положение, се дължат по скромното ми мнение, на разликата във височините на центровете на тежестта съответно в единия и в другия случай.Поради тази причина, а не поради налягането на етера,който все пак наистина съществува,но няма тази сила,се получава и разликата в тежестта. Тъй като тежестта се влияе от земното притегляне, което е различно на различна височина, а не е константна величина.А земното притегляне пък се влияе още и от скоростта на въртене на планетата.Така, че при по- висока скорост на въртене - съответно има по- малко притегляне. Това именно е позволило да се развият такива грамадни животни като динозаврите -имало е по- слабо притегляне. Ако сега тези животни съществуваха, нямаше да могат да направят и една крачка, без да се сплескат от тежестта си /малко преувеличавам, разбира се/

Да, особено II Закон е приблизителен. Обаче законът за гравитация е направо неприложим извън Земята. Колкото до центъра на тежестта, не могат 2-3 сантиметра разлика на центъра на тежестта да се регистрират. Освен това, в цитираните опити, центърът на тежестта на изправена пръчка е на по-високо и би следвало да тежи по-малко. Обаче се отчита обратен резултат - изправената пръчка тежи повече от легналата.
цитирай
5. анонимен - Когато центърът на тежестта е по...
07.07.2010 21:28
Когато центърът на тежестта е по-високо - вследствие на това и привличането е по-голямо. Следователно, колкото по-високо е предметът, толкова повече би трябвало да тежи. Колкото по- близко е до центъра на земята, толкова по- малко би трябвало да тежи. А в самия център би трябвало да има нулево тегло. Тук говорим за тегло, а не за маса. Една и съща маса тежи различно на различна височина. И всичко е свързано с въртенето на конкретната планета и нейната скорост на въртене.
Иначе, всичко останало е вярно, по моето скромно мнение.
цитирай
6. penchoan - Когато центърът на тежестта е по...
07.07.2010 22:29
анонимен написа:
Когато центърът на тежестта е по-високо - вследствие на това и привличането е по-голямо. Следователно, колкото по-високо е предметът, толкова повече би трябвало да тежи. Колкото по- близко е до центъра на земята, толкова по- малко би трябвало да тежи. А в самия център би трябвало да има нулево тегло. Тук говорим за тегло, а не за маса. Една и съща маса тежи различно на различна височина. И всичко е свързано с въртенето на конкретната планета и нейната скорост на въртене.
Иначе, всичко останало е вярно, по моето скромно мнение.


Колкото едно тяло е по-отдалечено от Земята, толкова по-малко тежи. Направете си справка с учебниците по физика. Не става дума за потенциална енергия, а за тегло. При 100 километра височина теглото става нула.
цитирай
7. анонимен - Сега ви разбирам по-добре. Тогава, ...
08.07.2010 11:20
Сега ви разбирам по-добре.Тогава, остава единствено обяснението с налягането на етера.И последващите изводи, които са абсолютно логични.
цитирай
8. apollon - всеки закон има своите изключения - ...
10.07.2010 21:41
всеки закон има своите изключения - радвам се, че един авторитет е опроверган - това е само в интерес на чистата истина
цитирай
9. liliyanaandreeva - Геометрията на лобачевски не отрича Евклидовата геометрия...
24.08.2010 17:37
...само я превръща в кастен случай.Вие защо отричате Нютон?
цитирай
10. penchoan - Отговор на liliyanaandreeva
24.08.2010 20:58
liliyanaandreeva написа:
...само я превръща в кастен случай.Вие защо отричате Нютон?


Отричам Нютон, защото законът му е сбъркан. Не само законът за гравитация. Той не отчита отблъскващата сила на Слънцето към планетите и на Земята към Луната. От отблъскването на магнитното поле следва, че гравитационна константа не съществува във Вселената. От това произтича, че съвременната наука не познава действителната маса на планети и звезди.
цитирай
11. анонимен - Доколкото зная - тази отблъскваща ...
28.11.2010 21:22
Доколкото зная - тази отблъскваща сила , произтичаща от магнитното поле и въртенето, не е напълно установена или призната, или регистрирана от официалната наука. Когато това стане - ще има доста голяма революция.Това, че гравитационна константа не съществува във Вселената - почти никой не го знае.ЗАСЕГА.
А Нютон, между другото, за времето си е бил необикновено ерудирана и прогресивна личност, интересувал се е от учението на розенкройцерите, от алхимия и окултни науки. Няма как, невъзможно е, един-единствен човек да осмисли и овладее с едничък мозък и в конкретния един живот, цялото знание на света. Нали трябва да остави нещичко и за нас... Иначе нямаше защо да има последващи животи.
цитирай
12. penchoan - Доколкото зная - тази отблъскваща ...
28.11.2010 23:55
анонимен написа:
Доколкото зная - тази отблъскваща сила , произтичаща от магнитното поле и въртенето, не е напълно установена или призната, или регистрирана от официалната наука. Когато това стане - ще има доста голяма революция.Това, че гравитационна константа не съществува във Вселената - почти никой не го знае.ЗАСЕГА.
А Нютон, между другото, за времето си е бил необикновено ерудирана и прогресивна личност, интересувал се е от учението на розенкройцерите, от алхимия и окултни науки. Няма как, невъзможно е, един-единствен човек да осмисли и овладее с едничък мозък и в конкретния един живот, цялото знание на света. Нали трябва да остави нещичко и за нас... Иначе нямаше защо да има последващи животи.


Тази отблъскваща сила представлява центробежна сила. Тя е външно приложена сила, изтичаща от централното тяло към сателита. Според казионната наука, центробежната сила е фиктивна, а тя си е съвсем реална. Потвърждава се от III закон на Кеплер. В неофициалната наука този факт е известен и истинската наука е много напреднала в области като антигравитация, използуване на космическа енергия, телепортация, полети до Луната и Марс и т.н. Но всички тези постижения се пазят в тайна от простосмъртните и казионната наука служи само за параван на истинската наука. Най-голяма вреда на науката са нанесли Теорията за Големия взрив, Теорията на относителността и еволюционната теория на Дарвин.
цитирай
13. анонимен - Аз не зная - има ли места, може би и...
30.11.2010 00:12
Аз не зная - има ли места,може би извън научните институти, където се развива истинската наука? Да, действително има казионна наука, която не само че не помага, а дори - по-лошо - истински убива. Тук говоря конкретно за така наречената медицина. Химическата медицина няма нищо общо с истинската медицина. И дори днешният случай - с Андрей Баташов - е показателен в това отношение. Много, много хора, умират не от болестта - а от лечението и. Тези тежки тетрациклинови антибиотици не са унищожили причинителя, а са поразили предимно черния дроб и неговата детоксикираща функция. Същото стана и с Иван Станчев, ако си спомняте - астролога. Но защо трябва да се учим по най- болезнения начин?! Защото по върховете на "науката" стоят хора, които са се вкопчили в облагите, лишени от всякакво аналитично мислене и недопускащи никаква алтернатива на собствената си глупост. Това, което пише в учебниците по медицина, е почти 90% абсолютно невярно - става въпрос за лечението с тежки химикали, антибиотици и химиотерапевтици. Да,те могат да те излекуват един, два, десет пъти, но едновременно с това нанасят недопустима вреда - като затлачват енергийните канали и детоксикиращите органи.
Що се отнася до Дарвин - не еволюционната теория сама по себе си е нанесла вреда на науката, а по- скоро - нейното тълкуване, което е напълно погрешно.
Но нека защитя честта на Дарвин - този велик наблюдателен ум, който ни най малко не е изключвал Бог от природата, дори самият той е имал баща свещеник и се е учил за свещеник - той никога не е бил атеист. Представяли са неговата теория като такава - атеистична, но без негово съгласие. Просто енергията на Бог се развива в биологично отношение точно по законите на Дарвин. Нима законите на Нютон изключват Бог?! Съвсем не. Те просто показват природните закони, чрез които се реализира Бог в неживата и жива природа във видимия свят.
цитирай
14. penchoan - Когато гръмна атомната централа в ...
30.11.2010 16:01
Когато гръмна атомната централа в Чернобил, тогавашните управници в България скриха от народа истината, докато те се хранеха с чиста храна. Това е само един малък пример, но така действуват и великите сили по отношение на постиженията на науката. Днешните учебници по физика и химия не се различават много от учебниците преди 60 години например. Докато науката, особено тайната, е отишла много напред. Да, има тайни институти и производствени предприятия, които се занимават тайно с космически технологии и средства за масово поразяване с използуване на лазерни технологии, инфразвук, психична енергия, електромагнитни полета, антигравитация и т.н.
цитирай
15. penchoan - Нютон е открил само емпиричния, ...
30.06.2011 21:27
анонимен написа:
Нютон е открил само емпиричния, практически закон по който работи гравитацията, но не и причината за нея,както той сам не веднъж е казвал. В неговия закон за всемирното привличане не е отчетена електромагнитната сила на отблъскване, както и скоростта на въртене на материалните тела, както и наличието на етер.Всичко във вселената трепти и се движи, което е изцяло проявление на Източника - както искате така го наричайте . Нютон е искал да разбере законите, по които работи, твори Бог- и доста е успял,както сам той казва, защото се е опирал на раменете на гиганти,затова е виждал по-далече от останалите във своето време. Цялата вселена, както и ние самите сме просто проявление на Източника на нивото на по-ниските, материални вибрации.


Напълно сте прав! Нютоновият закон е голямо постижение за времето си, но е невалиден за извънземни условия. Това означава, че съвременната астрономия е поставена на гнила основа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: penchoan
Категория: Други
Прочетен: 556242
Постинги: 54
Коментари: 591
Гласове: 969
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930