Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2011 09:30 - Учителят Беинса Дуно за Христа
Автор: penchoan Категория: Други   
Прочетен: 10722 Коментари: 17 Гласове:
15



 Учителят за Христа

Кого наричат антихрист? – Онзи, който не се е мъчил, а иска да заеме мястото на Христос.

Вие нали казвате:”Ние сме в Школата на Христос”. А за да влезете в школата на Христос, вие трябва да преживеете едно такова морално падение, т.е. един такъв тежък изпит, какъвто не сте виждали. И сам Христос, като слезе на земята, Той минаваше един велик изпит.

Изпитанията, през които мина Христос ще се приложат и върху вас. Три дни бяха големите страдания на Христос и на третия ден възкръсна. 

Докато не минете през гроба, не можете да бъдете християни.

Христос дойде да спаси човечеството, да го извади от областта на самосъзнанието

За пример, повечето хора днес минават за християни, защото вярват в Христос. Така е, те са християни, но Христос не беше християнин. Защо? За да бъдеше християнин, Той трябваше да вярва в някой друг, вън от себе си. Какво знаем за Христос? Знаем, че Христос е проповядвал за любовта и изпълнявал волята на Отца си. Христос никога не е проповядвал християнство. Езичниците създадоха християнството.

Всеки от вас може да бъде Христос. Когато Христос дойде в човешка форма, тя ще бъде много по-красива от сегашната. Но под думата “Христос” ние подразбираме цялото човечество, сложено в едно човешко тяло. Това е физическата страна на Христос.

Питам: Когато Христос дойде и пострада за човечеството, колко души повярваха в Неговата Любов? – само 12 души повярваха и то донякъде, не напълно. Най-после и те се разбягаха. Един се отрече, друг си остави дрехата, за да не се съблазни, но след възкресението почнаха един по един да се събират.

Сега желая на всички да възкръснете, както Христос възкръсна. Обаче, докато дойдете до възкресението, желая на всички да бъдете гонени, хулени, поругани, както Христос беше гонен и поруган.

Мнозина мислят, че за да учи и да се развива добре човек трябва да бъде богат, да има добри условия. Христос трябваше да се роди в царски дом, да има добри условия. Същевременно Той щеше да разполага с властта и никой нямаше да сложи ръка на Него, да Го преследва и разпъва на кръст. Ако беше роден в царски дом, Христос нямаше да свърши работата, която Му беше определена.

Христос е първата сродна душа в космоса. Като се стремите към Христа, сродната ви душа ще дойде при вас.

 Христос ни поставя на всинца ни въпрос: с нас или против нас? И ние трябва да решим: С Христос или против Христос? Неутралност няма сега.

Аз не ви говоря за историческия Христос, но за Този, живия Христос, Който е във вас и между вас. Избийте този клин от ума си, да мислите, че Христос е вън от вас. Този Христос е Духът и когато Го разберете, ще Го видите във всеки човек.

Единственият ангел, който ние знаем, който се е въплатил на земята, който е страдал, това е Христос. Той е един от ангелите. Той е ангел Господен. Той е наречен още и Син Божий. Ангелът е служител Божий.

И тъй, в края на този век ще дойде Христос. Как ще дойде? – Той ще излезе на сцената и ще каже Истината. Не само ще каже, но което каже, ще направи. Христос като дойде, няма да ви каже да вярвате, но ще ви каже Истината.

И сега седнали хората да третират въпроса, дали Христос е спасил света, и какво изобщо е направил за него? Христос и досега още не е спасил земята. Той спаси само тия хора, които бяха при Него.

Много християни и до сега раправят, как Христос бил разпнат, как три дни след това възкръснал и т.н. Между Този Христос, Който някога бил разпнат на кръста и Този, Който възкръснал, няма никакво отношение.

Закон е: Дадете ли вашето оръжие на противника си, той никога няма да ви убие. Никога противника ви не може да ви убие с вашето собствено оръжие. В това се състои силата на човека.

Питам: Ако Христос дойде днес, как ще постъпи с вас? Когато дойде на земята, между хората, Христос ще вземе от онези, които имат в излишък и ще даде на други, които са в лишение. Когато Христос взима от един, за да даде на други, това е благословение за всички.

Защо трябваше да умре Христос – за свое спасение ли? – Не. Христос трябваше да намери изходния път, да излезе от тръбите на еврейската канализация. И като излезе от тези тръби, Той стана свободен.

Христос дойде на земята преди две хиляди години, с цел да спаси света от катастрофата, която се готвеше на времето. Той успя да се спаси, в следствие на което катастрофата се отложи. Днес разумните, добрите хора в света правят опити да отложат предстоящата катастрофа.

Сегашните хора мислят, че Христос ще слезе някъде от небето, облечен в слава и великолепие и се готвят да Го посрещнат, да седнат едни от ляво, а други – отдясно.

Не, когато Христос дойде втори път на земята, Той няма да постави хората едни отляво, а други – отдясно, но ще ги сложи в една чутура, където ще започне такова грухане, каквото светът никога не е мислил.

Енергията, която християнството криеше в себе си, е почти към своя край. Тази енергия е почти изразходвана. Християнството крие в себе си запасна енергия за около 1200 години, но я държи като неприкосновен запас основен капитал. Ако посегнете към този капитал, то е осъдено на фалиране.

Аз казвам: Ако сегашният свят не приеме Христовото учение, ще има 100 милиона християни, разпнати на кръст. Разбирате ли добре това?

Бог ще се открие сега тъй, както никога не се е откривал. Сравнено с идването на Христос преди 2000 години, идването Му сега ще бъде като едно необикновено събитие.

Спреш ли се да мислиш, дали е онзи Христос, Който е бил преди 2000 години, ти всичко изгубваш. Слушай, приятелю, ако ти чакаш този Христос, Който е бил преди 2000 години, ти ще отидеш в дъното на ада. Този Христос е порастнал сега. Преди 2000 години Той е бил малко дете. Той е бил бебе още, на 2 години, а сега е възмъжал, сега е на възраст, силен е.

Христос никъде не казва, че трябва да сме бедни, а това що се казва за камилата с иглените уши, с това не иска да каже, че богат не може да влезе в Царството Божие, но иска да каже, че богатият човек трябва да остави камилата с богатството си отвън и тогава влезе в Царството Божие.

Исус Христос дойде за езичниците, това е вярно, но това значи, че Той дойде за кавказката раса, а семитите не Го приеха. Виделината е във вас, Господ е във вас, вземете мерки, защото не е изключена възможността да Го разпнете.

Св.Богородица съответствува на Елохим, което е женско име. Йехова е Христос, а Елохим е Св.Богородица.

И така, Христос е в България и между вас и с вас. Той е Който повдига българския народ. Един ден ще Го видите. Той ще ви се открие по-ясно. Той ще се открие така, както се е открил на своите ученици след възкресението.

Духът Елохим, Който е Бог помазаник, е ръководител на българите. Той е ангелът, който е посветен от Господа да води българския народ в цялото славянство. Той е ангелът на завета Господен, на Когото тази политическа свобода се дължи. Да, българите дължат много работи на Елохим. И Той ще се яви между славяните, но те няма да Го разпнат, като евреите.

Главата на Бялото Братство е Христос, а на черното – Сатана, Велзевул. Христос е име колективно и представлява множества, които християните изчисляват “тисящи над тисящи” и “тми над тми”, което означава сто милиона, а стоте е число на ангелите и представлява съвършенството. Един милион от тези, които представляват Христa, са въплатени в человеческа форма..

Христос казва: “Сам Отец ви люби” Идва час, когато всички хора ще минат по пътя на Христос. Всички хора ще минат през Неговите страдания и изпитания.

Казвам: Когато Любовта дойде в света, тя знае как да възстанови нарушените Божии закони. Защо Христос не взе дърво и с него да изпъди продавачите на гълъби от храма, а взе въжета и направи камшик, с който ги прогони? Мнозина и досега не могат да отговорят на този въпрос. При това търговците не дочакаха даже Христос да ги удари с камшика. Те веднага излязоха навън.

За да излезе от тялото си, Христос трябваше да се освободи от мъртвото дърво, на което беше прикован с гвоздеи. Това значи Духът трябва да излезе от тялото си, да се освободи от ограничителните условия на живота. Такова е положението на всеки праведен човек, когато трябва да влезе във Вечния живот.

Ето защо, когато Христос дойде на земята, Той ще донесе страдания, но ще донесе и радости. Той ще донесе смърт, но ще донесе и живот.




Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blagovestie - Ако някой иска да познава
02.09.2011 09:14
Христос и да може да тълкува правилно думите Му, трябва да чете Библията.

Дънов, при цялата му популярност, е отклонение от Библията, а от там и от християнството. При него има толкова примеси и езотерика, че става нещо съвсем различно.

Не се заяждам, отбелязвам фактите :))
цитирай
2. penchoan - Христос и да може да тълкува прав...
02.09.2011 21:03
blagovestie написа:
Христос и да може да тълкува правилно думите Му, трябва да чете Библията.

Дънов, при цялата му популярност, е отклонение от Библията, а от там и от християнството. При него има толкова примеси и езотерика, че става нещо съвсем различно. Той внася учението за Истината, което е допълнение към учението на Христос.

Не се заяждам, отбелязвам фактите :))


Нормално е след 2000 години и Новият завет остарява. Сега се подготвя третият Завет. Дънов внася учението за Истината, което обогатява учението на Христос.
цитирай
3. bgzemia - Христос и да може да тълкува прав...
15.10.2011 15:41
blagovestie написа:
Христос и да може да тълкува правилно думите Му, трябва да чете Библията.

Дънов, при цялата му популярност, е отклонение от Библията, а от там и от християнството. При него има толкова примеси и езотерика, че става нещо съвсем различно.

Не се заяждам, отбелязвам фактите :))

Учителят Беинса Дуно учи как да живеем християнството ,как да възкресим добродетелите в сърцата и душите,в нашите тела,които са истинският храм на Бога и там именно трябва да е чисто.Нашите мисли,чувства и постъпки трябва да са с чистота,а не да палим свещи в църква без да осъзнаваме какво именно значи тази свещ и ,че ако не се запали светлинката на нашето съзнание външните ритуали нямат никакъв смисъл ,защото са лишени от съдържание.
цитирай
4. rizar - Българина откача тотално
01.11.2011 17:55
Само ненормални хора, могат да следват човек , който официално нарича себе си ''Бог отец'' и в символиката си използва сатанинската пентаграма.
цитирай
5. penchoan - Само ненормални хора, могат да с...
02.11.2011 04:12
rizar написа:
Само ненормални хора, могат да следват човек , който официално нарича себе си ''Бог отец'' и в символиката си използва сатанинската пентаграма.


Очевидно сте от хората, които се гордеят и парадират с невежеството си. Не знаете нищо за Учителя Петър Дънов, както силата и значението на правия и обърнатия пентаграм.
цитирай
6. rizar - Пентаграма си е пентаграм , откъдето и да го обърнеш
02.11.2011 07:43
И си е сатанински знак.
цитирай
7. penchoan - Пентаграмът е Божествен символ, ...
02.11.2011 15:18
Пентаграмът е Божествен символ, когато е с върха нагоре и е ограден с кръг, защитава човека от негативни енергии. Комунистите го приемат без кръг, а обърнат с върха надолу е сатанински знак - привлича негативни енергии. Не познавате силата и значението на пентаграма.
цитирай
8. анонимен - Не виждам защо се обръща токова значение на знаци и символи. По - важно е какво мислим.
02.01.2012 21:31
Аз лично не зная някъде Учителят да се е самонаричал "Бог отец".
Зная, че веднъж е казал за себе си, че е Духът на истината.
Впрочем, в евангелието на Йоан Богослов, мисля 16 глава, може да се провери от всеки, също се споменава за "Духът на истината" - като думите са именно на Исус, според самото евангелие. А не на някой случаен.
цитирай
9. penchoan - Известни са разговорите на Учителя ...
03.01.2012 07:42
Известни са разговорите на Учителя със Седемте Духове, след които в него се вселява Духът на Истината или Бог Отец. Сам той казва за себе си: Преди беше Синът (за Христос), а сега е Бащата. В Обръщение към българския народ се подписва, като казва: Аз съм Елохил, ангел на Завета Господен. В по-старите издания на Библията Бог Отец се записва като Елохими. Сега предстои да се яви човек, в когото ще се изяви Святия Дух.
цитирай
10. анонимен - Благодаря Ви за отговора
03.01.2012 20:44
Духът на истината и Бог отец не са едно и също нещо, по мое скромно мнение, без претенции. Смятам, че Духът на Истината е всъщност едно от най- висшите проявления на Бог - отец, така както е бил и Христос - не самият Бог- отец, а негово висше проявление. Така както и хората, и цялата вселена дори, са проявления на Бог, но не и самият Той. Исус говори за Духа на истината, че ще бъде проводен на Земята - има го много ясно в евангелието на Йоан Богослов.
За мен това означава, че и двамата са ангели, сродни по проявление.
Сам Бог се проявява чрез всичко в нас и около нас. Защото Бог е физика, енергия, а енергията винаги може да се рояви чрез материята, но не само.
цитирай
11. penchoan - Съществуват девет ангелски йер...
03.01.2012 22:06
Съществуват девет ангелски йерархии над нас. Нашият Бог Отец са Елохимите, но използуваме в ед. число.
1/ Серафими или Духове на Любовта
2/ Херувими или Духове на мъдростта и хармонията
3/ Престоли или Духове на волята
4/ Господства или Духове на интелигентността
5/ Сили или Духове на движението
6/ Власти или Духове на формата (Елохими)
7/ Началства или Духове на времето
8/ Архангели или Духове на огъня
9/ Ангели или Духове на живота
10/ Светии, Посветени, Адепти, Учители, Светият Дух
Първите наименования са дадени от Библията, а вторите са дадени по Космогонията на Розенкройцерите. Има терминология от еврейската Кабала и дадена от Учителя Петър Дънов. Нашият Бог Отец е от 6-та йерархия - власти, елохими, Дух на Истината, всичките означават едно и също.
Христос е от 9-та ангелска йерархия, най-близо до нас.
Духът, който се вселява в Учителя П.Дънов е от много по-висока ангелска йерархия. Под нас са цикли на животни, растения и минерали. Всеки цикъл под нас и всяка йерархия над нас продължава около 260 милиарда години. Ние имаме да растем нагоре още много. Човекът е създаден по Божи образ и подобие преди 365 милиона години. Също така Бог слиза на Земята на всеки 365 милиона години - когато създава човека и сега, когато обръща инволюцията в еволюция.
Както Христос и Христовият Дух не са идентични, Христовият Дух е съвкупност от всички човешки души, така и Учителят Петър Дънов не е идентичен с Бог Отец. Те само се ползуват или получават пряка връзка с Христовия Дух и Бог Отец. Но имат висока способност да влияят на съдбата на народите в света.
цитирай
12. анонимен - Има много неща
04.01.2012 00:20
Има много неща, които се пишат в книжките, но вероятно има както верни, така и неверни между тях - дали има някой, който е бил там, видял е не с телесните си очи, а с духовните? Единствено за Ванга и Дънов се сещам. Но много често ясновидки дори от ранга на Ванга са виждали неща, които не са били разбираеми за тяхното съзнание и не ги интерпретират вярно.
Аз лично не разбирам защо трябва да се делят духовете на Любовта от духовете на Мъдростта и Интелегентността, примерно? Нима тези , които имат любов не са и мъдри? Или пък не са интелигентни?
Мисля, че всичко е свързано и комплексно, а това деление ми се вижда малко нелепо. И някак си прекалено консервативно и ограничено.
Но, разбира се, може и да греша, това е само мнение.
цитирай
13. penchoan - Има много неща, които се пишат в к...
04.01.2012 09:40
анонимен написа:
Има много неща, които се пишат в книжките, но вероятно има както верни, така и неверни между тях - дали има някой, който е бил там, видял е не с телесните си очи, а с духовните? Единствено за Ванга и Дънов се сещам. Но много често ясновидки дори от ранга на Ванга са виждали неща, които не са били разбираеми за тяхното съзнание и не ги интерпретират вярно.
Аз лично не разбирам защо трябва да се делят духовете на Любовта от духовете на Мъдростта и Интелегентността, примерно? Нима тези , които имат любов не са и мъдри? Или пък не са интелигентни?
Мисля, че всичко е свързано и комплексно, а това деление ми се вижда малко нелепо. И някак си прекалено консервативно и ограничено.
Но, разбира се, може и да греша, това е само мнение.


Любовта и Мъдростта са съвсем различни неща, по това мисля че няма спор. Когато Мъдростта се упражнява без любов, се стига до днешното състояние на света - управление на Черната ложа. Учението на Мъдростта е известно далече от древността, това е учението на Хермес или Тот, донесено от учители като Брама, Кришна, Заратустра. Учението за Любовта се изнася за първи път от Христос. Разбира се и в учението на Кришна се говори за любов, но за първи път Христос казва: Обичайте враговете си. Учението за Истината се изнася за първи път от Учителя П.Дънов, при това в най-общи линии, защото то ще се изучава в по-далечно бъдеще. Всяка ангелска йерархия е специализирана в една област - това се вижда от наименованията.
Когато Учението на Мъдростта се съчетае с Учението на Любовта, се стига до повдигане на човечеството и излизане от грубата материя - това предстои да се случи, но не за всички едновременно.
Както има разлика в интелигентността на растения, минерали и животни, така има разлика в интелигентността и любовта между ангелските йерархии.
цитирай
14. анонимен - Благодаря за отговора
04.01.2012 20:38
Много добре обяснявате, разбирам ви.
Мислех, че умността може да бъде без любов, но не и мъдростта.
Не мога да проумея също какво значи, че" Бог слиза на земята на 365 милиона години"?
Бог е физика, енергия. Той се проявява частично чрез видимата за нас материя, вкл. и самите нас. Има и невидимо за нас проявление поради ограничеността на сетивата ни. Но как да разбирам, че "слиза" на земята, като той винаги си е тук?
цитирай
15. penchoan - Много добре обяснявате, разбирам ...
05.01.2012 00:56
анонимен написа:
Много добре обяснявате, разбирам ви.
Мислех, че умността може да бъде без любов, но не и мъдростта.
Не мога да проумея също какво значи, че" Бог слиза на земята на 365 милиона години"?
Бог е физика, енергия. Той се проявява частично чрез видимата за нас материя, вкл. и самите нас. Има и невидимо за нас проявление поради ограничеността на сетивата ни. Но как да разбирам, че "слиза" на земята, като той винаги си е тук?


Учителят Петър Дънов казва: на всеки 365 милиона години слиза на Земята, т.е. насочва съзнанието си към Земята. Тъй като Божият Дух на Истината се вселява в него, може да се каже, че Бог е слязъл на Земята.
цитирай
16. анонимен - Аз си мислех, че Христос е най- яв...
05.01.2012 19:34
Аз си мислех, че Христос е най- явното проявление на Господ, а между Христос и Петър Дънов разликата е само около 2000 години, а не 365 милиона.
За мен и двамата са проявление на Господ във възможно най- чист вид на земята.
И двамата са висши ангели, висши души. Но висшето като понятие е точно обратното на земното разбиране за висш.
Колкото си по- висш, толкова повече любов имаш към хората - и съответно- повече им служиш ти на тях, а не те - на теб. Както е земното разбиране за висш.
Всички диктатори на земята са се имали за много висши.
И много велики.
цитирай
17. penchoan - Разбира се, Учителят Петър Дънов и в ...
05.01.2012 19:53
Разбира се, Учителят Петър Дънов и в предишни животи е бил наш учител, но тогава е бил с преднина пред нас от десетки хиляди години. При последното му идване на Земята, обаче, в него се вселява Божият Дух на Елохим, който е с около 780 милиарда години по-напред от ангелите, от Христос и повече от един трилион години от нас, хората. При следващото идване на Учителя, той ще бъде пак много по-напред от нас, за да ни учи, но вече няма да бъде с тази огромна разлика и възможности, а да речем със сто хиляди години напред. Защото последното му идване на Земята е това, което се случва веднъж на 365 милиона години. Затова вероятно той е казал, че при следващото си идване ще дойде като музикант, за да предаде Любовта с езика на музиката.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: penchoan
Категория: Други
Прочетен: 554896
Постинги: 54
Коментари: 591
Гласове: 969
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031