Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2011 09:00 - ПРЕХОДЪТ ЩЕ ДОЙДЕ СЛЕД УНИЩОЖЕНИЕ С ОГЪН
Автор: penchoan Категория: Други   
Прочетен: 4945 Коментари: 6 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

 

ПРЕХОДЪТ ЩЕ ДОЙДЕ СЛЕД УНИЩОЖЕНИЕ С ОГЪН


 

“Както пише Платон, Солон научил през VI век преди Христа от египетските жреци, “че светилата, движещи се в небето и около Земята, се отклоняват от пътя си и през дълги промеждутъци от време изтребват всичко на Земята посредством силния огън. Вие помните само един потоп - казвали египетските жреци на философа - а преди него е имало много други. Нашата цивилизация, както и цивилизацията на други народи от време на време загива от вода, която се стоварва от небето… Много катастрофи са постигали човечеството в миналото и още ще го постигат в бъдеще.”

“Жреците съобщили още на Солон, че след катастрофата, която унищожила населението на градовете по крайбрежията на моретата и реките, оцелели само “най-примитивните и неграмотните”, “пастирите и скотовъдците”, които са били в планините.”

Горбовски Александър, Загадки на най-старата история, ДИ “Народна просвета”

Трябва да се отбележи, че всички тези катастрофи минали и бъдещи, винаги се причиняват от Нибиру. Всякога потопът се съпровожда от падане на небесен огън и обратно – изгарянето на земята се съпровожда с потоп. Разликата е в степента на доминиращото поражение. Много факти и предания за великия потоп са запазени във фолклора на народите, които са наследници на атлантите. Само в бялата раса няма спомени за потопа, защото тя е слязла от Луната след потопа от преди 14 400 години.

В петата книга на “Сибила” се казва, че преди потопа на източния хоризонт се появило някакво огнено тяло, което със светлината си затъмнило Слънцето и паднало след това в океана. Ирландските предания говорят за странни “облаци”, появили се на небето след потопа, които се разкъсвали и падали на Земята, причинявайки извънредно големи разрушения. Очевидно към числото на подобни съобщения принадлежи и едно от индийските предания, което твърди, че след потопа изгрели седем слънца на небето, а после едно от тях погълнало останалите шест.”

Горбовски Александър, Загадки на най-старата история, ДИ “Народна просвета”.

Вождът на курнаите, аборигени от Южна Австралия (Л.Уолк, 1931 г.) цитиран от Хайнц Камински, Реалността Атлантида, Издателство “Астрала”, София, 1998 г., описва масова лудост малко преди потопа, когато се обръща полярността на магнитното поле и която продължава цял ден:

“Когато преди много години един предател от племето разкрил тайните на освещаването на младежите на жени, той предизвикал гнева на Мунган нгауас върху курнаите.

Мунган нгауас изпратил огън, който изпълнил цялото пространство между небето и земята.

Хората полудели от страх и започнали да се убиват един друг с копия.

Бащи убивали децата си, мъже - жените си, а братя - братята си.

Тогава морето заляло сушата и почти целият човешки род се удавил.

Тези, които оживели, станали прадеди на курнаите; но някои били превърнати в животни, Мунган нгауас напуснал земята и се изкачил на небето, където още живее.”

“Седмица преди потопа слънцето изгря на запад и залезе на изток.” (“Фолклорът в Стария завет”, Дж.Фрейзър,изд.Гьотнер, 1924) Това е много интересно съобщение, но очевидно се насае за неточен превод по отношение на времената. Би трябвало да се чете “Седмица преди потопа Слънцето изгряваше от запад и залязваше на изток”, след което земната кора се превърта с 45 градуса и Слънцето започва да изгрява от югозапад. Става дума за Великия потоп преи 14400 години. При следващото идване на Нибиру преди 10800 години Земята е поразена с огън:

“Зуртър идва от юг с пламтящ меч, от острието му грее слънцето на боговете.

Каменни планини се срутват, исполинки се препъват, герои пътуват към царството на мъртвите, небето се отваря.”

“Слънцето почернява, земята потъва в морето, от небето изчезват светлите звезди.

Огнени вихрушки обгръщат всехранещото дърво на света, горещият пламък докосва небето.”

Наръчник на германската митология (В.Голтер, 1908 г.):

“Боговете са повалени, тогава се изправя Муспел,

Зурт изпраща огън върху земята и изгаря целия свят.

Слънцето почернява, земята потъва в морето, от небето изчезват светлите звезди.

Издигат се пара и огън, горещ пламък закрива небето.”…

“Зуртр, чието име се появява и като Зурти, се среща още и като исландския Зуртабрандър, което означава смолиста, овъглена земя.”

“Думата “муспили” се среща в старосаксонския и в старонемския език в църковни стихове от IX век.”

Баварско стихотворение съдържа описание на случилият се преди 10800 години, а също и на бъдещия световен пожар:

“идва денят на възмездието, за да накаже хората с огън. Тогава никой не може да предпази родината си от муспиле.”

В цитат от “Рамаяна” - Сантисън Ханс, Тайнственият континент Му, “Литера прима”, София, 1997 г.:

“Видяхме в небето нещо като пурпурен облак, като горящо кълбо. От него с оглушителен рев излизаха огнени езици, като че ли хиляди барабани биеха едновременно. А от тях падаха оръжия със златни криле и хиляди мълнии летяха надолу с гръмки експлозии. Страшно ревяха умиращи коне, улучени от тези ракети, а могъщите слонове стенеха страшно и падаха, разкъсани от експлозиите. С викове “О-о” и “Уви, горко ни!”, разпръснатата армия се луташе, преди да бъде напълно унищожена. Тези ужасяващи рикшаси приличаха на могили, носещи се по небесата.”

“Реки от кръв течеха и отнасяха към морето ръце, глави, колелета на колесници и т.н. Това беше ужасно клане, за което не може да се намери име. Рама и Лакшман пускаха безспирно своите страшни стрели. Ударена от една от тях, главната врата на храма на Ракшасите се разлетя на парчета…

После Рама взе от своя колчан една стрела, която имаше от блажения Риши Агастя и която бе запазил за краен случай.

Тази стрела, която съдържаше енергията на всички същества, блестеше като Слънце. Тя можеше да премине през една планина, да повали след това стадо от сто слона, да превърне на прах една редица от сто слона, да превърне в прах една редица от сто колесници и да унищожи една крепост от гранит на разстояние десет йоана. Героят сложи в своя лък тази чудесна стрела и стреля. Двете армии помислихме, че е настъпил краят на света. Въздушното течение ги повали. Земята се разтресе до самата си утроба. Звездите се откъснаха от небето.”

Подобен текст от “Махабхарата”, писан преди три хиляди години, гласи:

“Избухването му било ярко като 10 000 слънца в зенита.”

Горбовски Александър, Загадки на най-старата история, ДИ “Народна просвета”, 1979 г., а по-нататък в санкритския текст пише:

“Горяща ракета се отдели от бездимния огън и плътен мрак обгърна армията. Всичко потъна в тъмнина. Задухаха зли ветрове, а високо във въздуха забучаха облаци и от тях се изливаше кръв на порои. Слънцето се въртеше, а светът, обгорен от това оръжие, беше като в треска. Слоновете бягаха ужасени и търсеха защита. Водите завряха и всичката гад в тях загина. Враговете падаха на земята като мухи, изгорели в огъня. Огромни слонове лежаха по земята, изгорени до въглен. Други бягаха насам-натам и надаваха страшни викове сред пламтящата гора. Хиляди колесници изгоряха в този пъкъл. После мрак покри цялата армия… Хладни ветрове отвяха мрака и цялата природа се показа отново - чиста и ярка. Пред очите ни се появи чудна гледка. Изгорени от ужасяващата мощ на това оръжие, формите на животните не можеха да бъдат дори различени… От гледката, която се разкриваше, побиваха тръпки. Труповете на падналите се бяха разложили от ужасната горещина и те не приличаха повече на хора. Никога преди това не бяхме виждали, нито чували за такова страшно оръжие…”

Описанието напомня употреба на ядрено оръжие.

Друг писмен източник на маите е Кортезианският кодекс, избегнал по чудо изгаряне от войнстващата църква, която много се гордеела с това, че разрушила всички паметници от “езическото минало”. Този ръкопис на същата възраст се намира в Мадридския национален музей:

“Със силната си ръка Хомен (бог на земетресенията и вулканите, обръщащ планини) разтърси земята след залез слънце и през онази нощ Му, хълмистата земя, бе потопен. Родината на мъртвия владетел е безжизнена, вече не се движи, защото два пъти подскочи от основите си. Царят на дълбините, докато излизал на повърхността, я разтърсил, разрушил и потопил…Два пъти подскочи Му и потъна в пламъците. Земетресения го разкъсаха, преди да потъне. Богът, който кара всичко да се движи като гмеж от червеи, в онази нощ го пренесе в жертва”.

Сантисън Ханс, Тайнственият континент Му, “Литера прима”, София, 1997 г. стр.14.

Тези спомени са интересни за нас, защото континентът и цивилизацията на Лемурия са били заличени по същия начин, по който предстои да бъде унищожена съвременната цивилизация.

Второ Петрово послание:

3;10 “А Господният ден ще дойде като крадец, когато небето ще премине с бучение, а стихиите нажежени ще се стопят, и земята и каквото се е вършило по нея ще изчезнат.

3;11. Прочее, понеже всичко това ще се стопи, какви трябва да сте вие в свето живеене и в благочестие,

3;12 като очаквате и ожидате дохождането на Божия ден, поради който небето възпламенено ще се стопи, и стихиите нажежени ще се разложат!

3;13 А според обещанието Му очакваме ново небе и нова земя, в която да живее правда.”

Както казва апостол Павел за прехода „не всички ще умрем, но всички ще се изменим” за времето на едно мигване на окото. Ще има няколко огнени вълни. Последната най-голяма огнена вълна ще продължи 45 дни. Учителят Петър Дънов добавя, че хората доживели до последната огнена вълна ще преминат от „живот в смърт и от смърт в живот”, като се разбира че физическите тела ще се изпарят, а етерните тела ще изпълняват функциите на физически тела. Това се отнася само за духовно развити личности, които бързо ще се приспособят към новите условия. Ако изостанали в духовно отношение хора оцелеят в дълбоки пещери и подземия, ще се окажат в много тежко положение след преминаване на огнената вълна. Озоновият слой ще бъде унищожен и Слънцето ще ги мори. В миналото хората не са били подготвени за подобен преход и са загивали.

През времето на Апокалипсиса ще бъдат съдени духовните хора, казва Учителят. Другите просто ще си заминат. Всеки трябва да изплати кармата си, преди да влезе в Новата култура. Грешниците, които не могат да си платят дълговете в един живот, ще се прераждат докато изплатят всички престъпления, които са извършили. Те са около две трети от днешното население на Земята.

Захарий 13;8. И в цялата земя, казва Господ, Две части от жителите и‘ ще се изтребят и изчезнат, А третата ще се остави в нея. 13;9. И тая част Аз ще прекарам през огън, Пречиствайки ги както се чисти среброто, И изпитвайки ги както се изпитва златото. Те ще призоват Моето име, И Аз ще ги послушам; Ще река: Тия са мои люде; А те ще рекат, всеки един: Господ е мой Бог.

Амос 5;18. Горко на ония, които желаят деня Господен! За какво ви е той? Денят Господен е тъмнина, а не виделина...8;8. Не ще ли се поклати земята за това, И всеки , който живее на нея да жалее? Така и тя ще цяла да се издига като Нил, Ще се развълнува и ще спада пак като Египетската река. 8;9. В оня ден, казва Господ Йеова, Ще направя да залезе слънцето по пладне, И ще помрача земята посред бял ден.

Много от грешниците ще се обърнат към религията, но времето няма да им достигне да платят за престъпленията си.

8;11. Ето, идат дни, казва Господ Йеова, Когато ще изпратя глад на Земята, - Не глад за хляб, нито жажда за вода, Но за слушане думите Господни. 8;12. Те ще се скитат от море до море. Да търсят словото Господно, И ще обикалят от север до изток, Но няма да го намерят.

Ев. Матея, 24;27. Защото както светкавицата излиза от изток и се вижда дори до запад, така ще бъде пришествието на Човешкия Син. 24;28. Дето бъде мършата, там ще се съберат и орлите. 24;29. “А веднага след скръбта на ония дни Слънцето ще потъмнее, Луната няма да даде светлината си, звездите ще паднат от небето, и небесните сили ще се разклатят”.

В Ев. Лука: 17;20. А Исуса, попитан от фарисеите, кога ще дойде Божието царство, в отговор им каза: Божието царство не иде така, щото да се забелязва; 17;21 нито ще рекат: Ето тук е ! или: Там е ! защото, ето Божието царство е всред вас;

Божието царство не е определено място, а състояние на съзнанието. А промяната на съзнанието е най-трудното нещо в света. Господ казва:

Софоний1;2.Съвсем ще погубя всичко1;3.И ще изтребя човека от лицето на Земята, казва Господ;

1;15.Ден на гняв е оня ден, Ден на смущение и на утеснение, ден на опустошение и на разорение, Ден на тъмнина и на мрак, Ден на облак и на гъста мъгла,

1;16.Ден на тръба и на тревога. Против укрепените градове. И против високите кули при ъглите… 2;5. Горко на жителите на морските брегове…

Тук сa дадени някои подробности около катаклизмите, в стила на Стария завет.

Исайя 4;5... Господ ще създаде облак и дим денем, А светлина от пламенен огън нощем...

24;1. Ето, Господ изпразва Земята и я запустява, превръща я и разпръсква жителите и’.24;2. И ще стане, както на людете, така и на свещеника; Както на слугата, така и на господаря му; Както на слугинята, така и на господарката и’; Както на купувача, така и на продавача; Както на заемодавеца, така и на заемача; Както на приемача с лихва, така и на оня, който му дава с лихва. 24;3. Съвсем ще се опразни Земята и съвършено ще се оголи: Защото Господ е изговорил това слово… 24;18. Който бяга от гласа на страха, Ще падне в ямата; И който възлиза отсред ямата, Ще се улови в примката; Защото прозорците отгоре са отворени, И основите на Земята треперят. 24;19. Земята се съкруши съвсем, Земята се разложи съвсем, Земята силно се разтърси. 24;20. Земята ще полита като някой пиян, И ще се люлее насам-натам като колиба; Беззаконието и’ ще тегне върху нея;… 24;23. Тогава Луната ще се смути и Слънцето ще се засрами.

42;15. Ще запустя планини и хълмове, И ще изсуша всичката им трева; Ще обърна реките в острови, И ще пресуша езерата.

43;10. ..Че преди Мене не е имало Бог. И подир Мене няма да има. 43;11. Аз, Аз съм Господ; и освен Мене няма спасител...

Две трети от изостаналото човечество – грешниците ще заминат към другия свят, а останалите ще се прекарат през огън и вода, през страдания между любовта и омразата. Който издържи всички изпитания, ще се нарече Син Божи и ще влезе в Новата култура, където ще бъде небивала красота.

Ето какво казва Учителят Петър Дънов:

“Земята ще бъде изгорена. Самите хора ще създадат един огън, ще се запали Земята и всичко ще се стопи, и няма да остане от сегашната култура нищо. Няма да остане ни народно събрание, ни църква, ни джамия, няма да останат паметници, няма да останат постройки, няма да остане ни мъж ни жена. Всичко ще стане на каша. Като дойде някой, ще види цялата Земя чиста от всички престъпления. Какво ще бъде след туй? Когато сегашните хора изгорят в крематория човека, какво остава от него? Вземат му свещения прах и го турят в една торба. След като мине големия огън на Земята, нашият свещен прах ще остане.

Земята ще бъде запалена с този нов огън, в който хората могат да живеят. И тогава тези хора, които са живели и се развивали правилно, по пътя на еволюцията, те ще почнат да живеят, а грешниците ще се стопят и светът ще се очисти веднъж за всякога. Добрите хора ще отидат горе, а лошите ще се стопят, ще отидат долу. Наближило е времето. Тогава Земята ще се очисти от греховете на хората. И този огън ще бъде много силен и много мек, някои ще разтопи, а на някои ще даде живот...

Никога в света по-хубава епоха не е имало. В Писанието има един стих, дето казва, че Земята и Небето побегнали от лицето на Господа. Как ще го обясните? Защо Земята бяга от Господа? Небето и то бяга. Побегнали, значи един стар порядък си отишъл. Господ казва: старият порядък да си замине! Той е физическият порядък. Небето, значи е мисълта на хората, старите мисли и те може да си идат. ТогаваПисанието казва: Бог създава ново Небе и нова Земя. Какво имаме? Господ създава новото Небе, пък ние се безпокоим от праха, който се вдига. То е само малко прах само. Коя къща, като се събаря, няма да вдигне прах? Казвам: гледайте на всичко онова, което става в света, като на една велика работа...

Аз говоря върху Любовта, понеже съвременният свят, съвременната цивилизация се намира в един преходен период, в края на своето развитие. Когато един старец дойде до 120-годишната си възраст, какво го очаква? Всички очакват да се пресели този старец. Всички очакват сегашната култура да се подмлади, но тя е остаряла. Не, тя е един старец на 120 години и няма да се мине много време, ще чуете, че този старец се е поминал.”



Тагове:   преход,   огън,   апокалипсис,


Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ferdi - Поздрави!
29.03.2011 09:24
Много хубав постинг!
цитирай
2. zaw12929 - Душевен огън
18.05.2011 23:03
Душевен огън
цитирай
3. penchoan - Душевен огън Огънят ще бъде ...
19.05.2011 10:56
zaw12929 написа:
Душевен огън


Огънят ще бъде действителен, физически и душевен. Нищо от съвременната цивилизация няма да остане на сушата. Земята ще се разтопи до 25 метра дълбочина, океаните ще заврат. Човешките тела ще изгорят и изпарят и само тези, които са духовно подготвени, ще издържат 46 дни в огъня с етерно тяло. Тялото им ще тежи 10 грама. Те ще поставят начало на нова култура.
цитирай
4. анонимен - backlinks service
15.08.2011 18:49
This is very interesting, You're a very skilled blogger. I've joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I've shared your website in my social networks!
цитирай
5. анонимен - ujas...
18.09.2012 14:33
nqkoi s po-labilna psihika moje da se obesi sled podobno 4etivo...6tom 6te vqrvame na tezi gluposti ot edno vreme davaite da prenasqva v jertva deca i devici....vie koito gi publikuvate podobni ne6ta 6te im prerqzvate garlata,za6toto samo nqkoi s bolen mozak kato vashiq bi mogyl da go naprsavi.nqmate li semeistva,za da im se radvate,ami mislite za podobni gluposti.kato ne doide tozi "ogyn" na opredelenata data(nz koq e) zaslujavate da vi podpali nqkoi,4e qvno imate jelanie da gorite.za vsi4ki koito "propovqdvat" i pla6at s kraq na svata toi trqbva da nastypi na kazanata ot tqh data i po opisaniq na4in....kato nqma za kakvo da jiveete obesete se i prestanete s tezi gluposti
цитирай
6. penchoan - Ще има и такива случаи. Има още поне 4 ...
18.09.2012 20:49
Ще има и такива случаи. Има още поне 4 години до тогава. Най-напред ще има големи земетресения, потопи, ядрена война, глад, чума. Но до голямата огнена вълна на Земята ще останат малко хора.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: penchoan
Категория: Други
Прочетен: 556435
Постинги: 54
Коментари: 591
Гласове: 969
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930