Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2011 09:30 - ЗНАМЕНИЕТО НА ЙОАН
Автор: penchoan Категория: Други   
Прочетен: 8031 Коментари: 9 Гласове:
11

Последна промяна: 28.12.2011 22:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЗНАМЕНИЕТО НА ЙОАН

Библията е велика книга, която крие много тайни. Често пъти писанията в нея са многопластови и имат прочит в няколко значения. В Светото писание има няколко хронологии за различни видове цикли. Всички те са така съставени, че всяка една хронология продължава около 8000 окултни години, но различни за всяка хронология.

Откровение 12.1. “И голямо знамение се яви на небето, - жена, облечена със слънцето, с луната под нозете и’ и на главата и’ корона от дванадесет звезди. 2. Тя бе непраздна и викаше от родилни болки, като се мъчеше да роди. 3.И яви се друго знамение на небето, и ето голям червен змей, който имаше седем глави и десет рога, и на главите му седем корони. 4. И опашката му, като завлече третата част от небесните звезди, хвърли ги на земята; и змеят застана пред жената, която щеше да роди, за да изяде чадото и’ щом роди. 5. И тя роди мъжко дете, което има да управлява всичките народи с желязна тояга; и нейното чедо бе грабнато и занесено при Бога, дори при неговия престол. 6. И жената побегна в пустинята, гдето имаше място, приготвено от Бога, за да я хранят там хиляда двесте и шестдесет дни... 9. И свален биде големият змей, оная старовременна змия, която се нарича дявол и сатана, който мами цялата вселена; свален биде на земята, свалени бидоха и ангелите му заедно с него... 14. И дадоха се на жената двете крила на голям орел, за да отлети на мястото си в пустинята, там дето я хранят за време и времена и половин време, скрита от лицето на змея.”

В смесени библейски години от средна продължителност 360 дни е даден цикъл на инволюция от 1260 Библейски години. От излизане на човешките монади от Бога са изминали три и половина Периода. Тук е включена цялата човешка история като Периоди, Обръщения и Глобуси. Както от излизане на нашите Монади от Бога са изминали 3,5 Периода, от Земен Период са изминали 3,5 Обръщения, така и от Земно Обръщение са изтекли 3,5 Глобуса. Числото 3,5 е зададено числено като време, времена и половин време.Този отрязък време е период на упадък, на развитие и страдания, период на все по-дълбоко потапяне на човешката душа в материята. Също такъв цикъл от време предстои да се измине от човечеството обратно в процеса на еволюция, докато се върне у Бога. То е дадено в Откровението, като състояние на бременност с новата VI раса:

Значенията на виденията на св. Йоан в Откровението са многопластови и имат по няколко значения. Горният цитат ще бъде разгледан в три основни значения:

1/Микрокосмос: Жената, облечена със Слънцето е човешката душа, която слиза от Божествения свят през Духовния свят и се въплащава във Физическия свят. Короната от 12 звезди са 12-те тела, които всеки човек има в зародиш, 6 от които има да се развиват. Раждането на всяка нова раса е съпроводено със страдания и трудности.

Змеят със седем глави -  това са изостаналите в еволюцията души от 7 подраси, които отпадат в продължителен цикъл на изплащане на карма в “бездната” или отпадат в следваща еволюция на животинския свят. Те теглят назад първите и се опитват “да изядат чедото на новата раса”.

Мъжкото дете са пионерите на всяка нова раса, които Бог подкрепя в борбата им срещу изоставащите (от Лявата пътека или змея).  Душата е в умствения, духовния свят (пустинята), когато нейната връзка със свръхсъзнанието е прекъсната.

Душата е отделена в Духовния свят от Божествения свят в продължение на “време, времена и половин време”. Тези 3.5 години умножени по 360 дни дават 1260 Библейски Божествени дни, които умножени по 1000 години за Божи ден, са равни на 1260 милиона човешки години. Толкова са активните години на Земно Обръщение, след като се извадят почивките между Глобусите:

II Посл. на Петра 3;8. “Още и това нещо да не забравяте, възлюбени, че за Господа един ден е като хиляда години, и хиляда години като един ден.”

Символът на жената срещаме и в картите Таро на Хермес. Трети Аркан, наречен още Императрицата Изида, също има корона с 12 звезди. Те съответствуват на 12-те тела на човека, всяко от които е свързано с един от 12-те зодиакални знака. Човек, поради слизане в материята сега притежава само 6 тела: физическо, етерно, астрално, две умствени и причинно.  В бъдеще ще достигнат до 12 и сетивата ще станат 12 на брой. Тя е седнала в Слънцето - символ на творческата сила и Духа, а Луната, символ на плодородието и материята е в краката и`.

Всяко едно тяло е космическа проекция на други космически цивилизации и видове енергии:

 “Дванадесетте зодиакални знака не са нищо друго, освен дванадесетте източници на живота. За да се създаде човек, в него са влезли 12 източника, но по причина на грехопадението, шест от тях са запушени.” стр.163, Дочев Христо, Въведение в Божественото учение на Учителя Петър Дънов, изд. “Кралица Маб”, София, 1996 г.

2/ Макрокосмос: Раждане на Слънцето като начало на Слънчевата система.

„Един от тези членове – земята, вече от пет милиона години живее и две и половина години има още да живее и след това ще ѝ дадат старини, а пък слънцето засега наброява около десет милиарда години и има още сто милиарда години да живее.”

Овчарите, 32 неделна беседа, 7 май 1933 г., неделя, 10 часа София – Изгрев

Слънцето е отделено от Немезида преди 10 милиарда години и има живот още 100 милиарда години в няколко бъдещи прераждания. От Библията знаем, че Йосиф – Слънцето е живял 110 години. Значи една година на Йосиф отговаря на милиард години. Векът на Брама е започнал преди 5.1015 години, според изказването на Учителя.

Десет милиарда години на Слънцето, разделени на 1260 Библейски дни, равни на 1260 000 човешки години, дават 7936 Библейски години (отново 8000 години):

“Жена, облечена със Слънцето” е много подходящо определение, защото висшите светове обхващат отвън навътре низшите, когато ги създават. Слънцето е символ на висшите светове, обвивка на низшите, а Луната - на ядро от груба материя.  Именно след експлозия обвивката на Немезида “ражда” тялото на Слънцето. Луната е в “нозете”, защото тя е износена планета и пречка за развитие на човека, който би кристализирал под нейните влияния отблизо.  Изхвърлянето и’ от Земята създава най-добри жизнени условия за човека.

Короната от 12 звезди са планетите в Слънчевата система плюс Луната и Слънцето - общо 14 големи небесни тела. За времето, което се описва в този цитат от Откровение, е съществувала планетата Фаетон. Според някои неофициални (не от Учителя) източници, Фаетон е бил разрушен при преминаване на Нибиру през Слънчевата система  преди 5 милиона години. По времето, когато Мойсей е писал книгите Битие, Фаетон е вече разрушен, затова небесните тела в Слънчевата система са 13. Обаче, като високо Посветен, Мойсей е знаел за две неоткрити все още планети от науката. Това е цитирано в пророческия сън на Йосиф, който е символ на Слънцето, а братята му съответствуват на планети, гравитиращи около него. Там се говори за 11 звезди плюс Луна и Слънце:

Битие гл. 37;6. “Той им рече: Чуйте, моля, тоя сън, който видях: 37;7. Ето, ние връзвахме снопи на полето; и моят сноп стана и се изправи и вашите снопи се наредиха наоколо и се поклониха на моя сноп. 37;9. А той видя и друг сън и го разказа на братята си, казвайки: Ето, видях още един сън, че слънцето и луната и единадесет звезди ми се поклониха.”

В този текст под слънце с малка буква се разбира Яков - Немезида - Старото Слънце, защото Йосиф е новото Слънце.

Дванадесетте синове на Яков (Немезида) от Вехтия завет, според мен съответствуват на 12 планети и техните зодиакални знаци по следното подреждане:

Яков – Израил е Старо слънце, Немезида, Невидимо (Духовно) слънце:

Авдий 18. “Яковият дом ще бъде огън...”

Според богомилите синовете на Яков отговарят на 12 часа, съответствуващи на последователни степени на Посвещение, освен това всеки от тях носи собствено число.

Бенеамин (Син на моята скръб и син на десница) - е Меркурий, символ на Мъдроста, свързан с влиянието на Близнаци и с най-малък орбис до Слънцето от видимите планети: Второз. гл. 33;12. “За Вениамина рече: Възлюбеният от Господа ще живее безопасно при него; Господ ще го закриля всеки ден и той ще почива между раменете му.” Властва над първия час и има числото 12.

Исакар (Син на възмездие) е Плутон, също граница на етера на Слънчевата система, с управляващ знак Скорпион: Второз. гл. 33;12. “Ще свикат племената в планината; Там ще принасят жертва с правда; Защото ще сучат изобилието на морето и съкровищата скрити в крайморския пясък.” Управлява вторият час и числото 9.

Симеон (Син на измяната) е наименование на “гръмовержеца” Юпитер, предизвикващ катастрофи, свързан със Стрелец: Битие гл. 49;5. “Симеон и Левий са братя; сечива насилствени са ножовете им. Защото в гнева си убиха много човеци. И в упорството си прерязаха жили на волове.” Симеон и Левий господствуват над трети час и числото 3.

Левий (Син на проклятие) е Сатурн със сърпа - символ на кармата и смъртта, повлиян от Козирог: Второз. гл. 33;10. “Ще учат Якова на съдбите Ти, и Израиля на закона Ти; ще турят тамян пред Тебе и всеизгаряния на олтара Ти.”

 Зебулон (Синът на договора и клетвата) е планетата Нептун, граница на Слънчевата система, когато Плутон пресича орбитата му, свързан е с воден знак Риби: Морето е символ на астралния свят, който обгражда химическа етерна област на Слънчевата система. Битие гл. 49;13. “Завулон ще обитава край брега на езерото (морето), и ще бъде пристанище на кораби” Владее четвърти час и числото 6.

Юда (Син на хвалата) - представлява неоткритата още най-млада астрална планета Вулкан, седалище на Бялото Братство (между Меркурий и Слънцето), свързана със зодия Лъв: Битие гл.49;8. “Юдо, тебе ще похвалят братята ти; Ръката ти ще бъде на врата на неприятелите ти; Синовете на баща ти ще се кланят. 49;9. Млад лъв е Юда; от плячка, сине мой си се въздигнал; легнал и разпрострял се е като лъв; и като лъвица; кой ще го възбуди? 49;10. Не ще липсва скиптър от Юда; нито управителев жезъл отсред нозете му. Докле дойде Сило.” Юда владее пети час и е господар на числото 4.

Ашер (Синът на насладата) - е планетата на Любовта Венера, управлявана от Везни: Битие гл. 49;20. “Хлябът от Асира ще бъде изряден, и той ще доставя царски сладкиши” Владее шести час и числото 8.

Дан (Син на присъдата) е Фаетон, под влияние на Дева, който астрологически все още влияе с астероидни остатъци от разрушената планета: Битие гл. 49;16. “Дан ще съди людете си като едно от Израилевите племена. 49;17. Дан ще бъде змия на пътя, ехидна на пътеката, която хапе петите на коня, тъй че ездачът му пада назад.” Той е господар на развалините и жрец на възкресението. Владее седми час и числото 7.

Гад (Синът на благоденствието) е Марс. В началото, преди космична катастрофа е оказвал благотворно влияние на Земята, а сега носи войни и нещастия - свързан с Овен: Битие гл. 49;19. “Гада ще разбият разбойници; но и той ще разбие петите им.” Владее осми час и числото 11.

Йосиф (Синът на изобилието) е нашето Слънце - (отъждествява се с Лъв, защото Вулкан не е открит, а той има достатъчно малък орбис, за да може да се пренебрегне): Авдий 18. “Яковият дом ще бъде огън и Йосифовия дом като пламък.” Той владее деветия час и числото 10. Йосиф е син на Ра-хил – син на светлината.

Нефталим (Синът на разкоша) е най-отдалечената неоткрита планета Феникс или Нибиру, с орбита лежаща по на запад от Слънцето и на юг от Еклиптиката, в посока към Немезида с управител Телец: Второзаконие 33;23. “О, Нефталиме, наситен с благоволение, и изпълнен е благословение Господно, завладей ти запад и юг.” Владее десети час и числото 5.

Рубим (Първороден син) е първата присъединена към Слънчевата система от друга система планета Уран, с влияеща въздушна зодия Водолей: Битие гл. 49;3. “Рувиме, ти си първородният мой, …превъзходен по достойнство и превъзходен по сила; 49;4. Изврял си като вода…” Владее 11 час и числото едно. Той е кръвосмесител, за да узнае тайните на Божественото родителство. Обаче според Космогонията на Розенкройцерите, Уран е първата планета, отделена от Немезида след Слънцето.

Тъй като Земята и Луната се разделят след като мъглата около Земята се разпръсква и Слънцето става видимо на небето, те се разглеждат като синове на Йосиф, каквито в същност не са.

Манасия (Синът на очарованието) е Луната (Първороден син на Йосиф) - зодия Рак: Битие гл. 48;18. “Йосиф рече на баща си: Не така, тате, защото ето първородният, възложи дясната си ръка на неговата глава (на Манасия б.а.). 48;19. Но баща му отказа, като рече: Зная синко, зная; и той ще стане племе; и той ще бъде велик; но по-младият му брат (Ефраим - Земя б.а.) ще бъде по-голям от него, и потомството му ще стане множество народи.”

Ефраим (Синът на милувката) е седалището на човека - Земята (втори син на Йосиф), също под влияние на Рак.

 Манасия и Ефраим управляват XII час и числото 2.

Божият Син, Учителят Христос създава кръг от приближени 12 ученици, всеки от които е свързан с определен зодиакален знак от звездното небе. Според Влад Пашов - виден ученик на Учителя, имената на Христовите апостоли са свързани и отговарят астрологически на следните зодиакални знаци Пашов Влад, Историческият път на Бялото Братство през вековете, т.III, Авир - Шумен, 2003 г., стр. 172 :

1. Петър - Телец

2. Йоан - Водолей

3. Андрей - Овен

4. Яков Заведеев -Рак

5/ Филип - Лъв

6. Натанаил - Козирог

7. Тома - Близнаци

8. Матей или Леви - Стрелец

9. Симон Канонит Зилот - Дева

10. Леви, нар. Тадей - Везни

11. Яков Алфеев – Риби

12. Юда Искариотски – Скорпион

След Грехопадението преди 190 милиона години започва уплътняване на земната материя. Червеният змей е грубата материя, символ на Земно Обръщение, която прекъсва връзката на човека с Бога. Седемте планети (глави) остават под властта на змея, а една трета от човешките Монади, “небесните звезди”, са осъдени от закона на Карма да се въплатят в плътно физическо тяло и са “завлечени с опашката на змея”, символизираща “грехопадението”. Това е попадането на Земята във властта на змея или Сатана. Учителят Беинса Дуно казва, че в Слънчевата система живеят и се развиват около 60 милиарда човешки души. Една трета от тях - около 20 милиарда души са завлечени от опашката на змея при “грехопадението”, а 1/3 от тези “паднали” са днес на Земята

Седемте корони са седемте цикъла или 7 дни на Земно Обръщение, докогато ще царува змея на материята. Първият полупериод е на бременността, преди раждането на Слънцето.

Мъжкото дете, “което има да управлява всичките народи с желязна тояга” е днешното Слънце. Жената (Немезида) е в пустинята (отвъд Слънчевата Система, в умствения свят), където ще престои, докато изтече времето на змея, господар на земната материя.

Крилата на орела символизират космически облак, чрез който Слънцето се отделя от Майката Немезида.

“Нейното чедо бе грабнато и занесено при Бога” означава, че като място за еволюция Слънцето е на много по-висш етап от всички останали планети.

Слънцето и планетите служат за Лайя-Центрове, които поглъщат космически газ и прах. От разлика в скоростите се създава циклон. Дългата опашка на циклона се извивала като змия в пространството. Това е “Духът на Бога”, носещ се над хаоса, и изобразяван като огнен змей, издишващ огън и светлина, в случая разглеждан като Бога на Мрака, Сатаната:

“И свален биде големият змей, оная старовременна змия, която се нарича дявол и сатана...” С голямата част изхвърлена материя, след преобразуване се създава плътно ядро на сегашното Слънце, а обвивката му става място за еволюция на най-напредналите същества в системата. Истинското Слънце става невидимо, след като отделя от себе си Слънчевата Система, а Слънцето става един посредник, трансформатор и сферичен рефлектор на високочестотната енергия на Немезида към по-нискочестотна светлина към планетите.

Свалянето на големия змей или идването на царството на плътната материя на Земята се извърши преди 190 милиона години. Цялата Библия представлява история на тези 190 милиона години, представени като 8000 окултни години. Всяка от тези години е равна на 25000 човешки години – времето за което Слънцето прави една обиколка на Немезида. Една трета от човечеството на Втора Раса отказало да се въплати във Физическия Свят. Обявявайки се против природните закони, по закона на кармата те са “свалени”, осъдени да се въплатят по-късно като изостанали същества през Атлантската епоха. Тук идват като пришълци от космоса - “паднали ангели”, нарушават естественото развитие на земните жители и така идва второто “грехопадение” във времето от преди 16-15 хиляди години. Преди 8000 човешки години, когато започва развитие на бялата раса те са изгонени от астралния свят във физическия свят:

Откр. 12;7-9 “И стана война на небето: Михаил и Ангелите му воюваха със змея, а змеят и ангелите му воюваха против тях, но не устояха и за тях не се намери вече място на небето. И биде свален големият змей, наричан дявол и сатана, който мами цялата вселена, повален на земята, свалени бяха и ангелите му заедно с него” - това е днешното човечество, “изгонено от рая” преди 190 милиона  години. Жената, която ражда Слънцето е творческият аспект на Бога във висшите светове, Светият Дух. “Пустиня” означава умствения свят, като Немезида става свръхплътна невидима звезда.

 3/ Раждане на Новата VI култура на V Раса

 Тълкуване на събитията, свързани с идване на Новата култура, са подобни на пътуванията на човешката душа в 1/. Същественото тук е, че продължителността на прехода е дадена 1:1 като 1260 дни, а те са равни на около 3,5 човешки години. Промените ще започнат до края на 2013 г. и ще приключат през 2017 година.

 

                                      


Тагове:   слънце,   немезида,   йоан,   планети,


Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. vandela007 - Мааале, с колко неща е пълна главата ...
06.12.2011 16:18
Мааале, с колко неща е пълна главата ти!
Библейското учение е чисто, просто и ясно....
цитирай
2. penchoan - За онези, които четат Библията като ...
06.12.2011 17:35
За онези, които четат Библията като приказки от 1001 нощ, всичко е ясно. Те още сучат словесно мляко. Другите са на твърда храна, но никой от тях не може да каже, че познава Библията, да не говорим за хронологиите в нея.
цитирай
3. анонимен - Ето още нещо интересно, в подкрепа ...
14.12.2011 21:36
Ето още нещо интересно, в подкрепа на горната статия, най-вече в частта за съответствието между зодиакалните знаци и Дванадесетте апостоли: http://aneta-nikolova.com/%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%8F%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE/
цитирай
4. zaw12929 - Поздравления за постинга!за подробностите
27.12.2011 22:05
Всичко тече и се развива
Днес у нас "Змеят със седем глави - това са изостаналите в еволюцията души" сега са хората пълни със завист, омраза злоба" ... за България броят нараства и тя загива...
цитирай
5. zaw12929 - Допълвам:
27.12.2011 22:08
България ще оцелее за хората на доброто и ще изхвърли от тялото си хората на злото и омразата...
Желая ви успешна 2012 година и спасение...от зли мисли! Бог е един за всички хора на земята. Да не се месим в божите промисли!
цитирай
6. penchoan - Нямам спомен за Азраел, мисля че е ...
28.12.2011 22:45
Нямам спомен за Азраел, мисля че е един от падналите ангели, но може да се намери литература.
цитирай
7. анонимен - lqlqlqlq
05.06.2012 23:44
penchoan написа:
Нямам спомен за Азраел, мисля че е един от падналите ангели, но може да се намери литература.

азраел на български ( този на когото господ помага ) е ангела на смъртта
цитирай
8. ivoki - АКО
19.12.2012 17:09
си поставя за цел, мога да извадя текстове от Библията извън контекста и' и да им придам какъвто си искам смисъл и тълкувание , "какво е искал да ни каже Бог." Това е основният метод на всички ереси през вековете. Всеки опит да определяме Божият промисъл е абсурден, защото нашият ум , не е в състояние да го направи. Нашата неспособност да възприемаме Бог в Неговата цялост ни изкушава да Го поставяме в някакви рамки, постижими за ограниченият ни мозък. Бог се възприема не с ум, а с душа.... но и това не е разбираемо за повечето хора......
цитирай
9. penchoan - си поставя за цел, мога да извадя ...
20.12.2012 11:38
ivoki написа:
си поставя за цел, мога да извадя текстове от Библията извън контекста и' и да им придам какъвто си искам смисъл и тълкувание , "какво е искал да ни каже Бог." Това е основният метод на всички ереси през вековете. Всеки опит да определяме Божият промисъл е абсурден, защото нашият ум , не е в състояние да го направи. Нашата неспособност да възприемаме Бог в Неговата цялост ни изкушава да Го поставяме в някакви рамки, постижими за ограниченият ни мозък. Бог се възприема не с ум, а с душа.... но и това не е разбираемо за повечето хора......

Това не може да стане. Ако един текст се тълкува погрешно - да, но не може да се вадят произволни изводи от Библията. На много места се използуват символи, но и те не променят коренно смисъла. Библията има три нива на възприемане: материалистичен, духовен и Божествен смисъл. Божият промисъл като цяло е недостижим за нашия ум, но Свещеното Писание е така написано, че човек, който може да работи с прозрение, съзерцание и интуиция, да разбере напълно смисъла. Библията е написана за човека, но най-важните послания са достъпни само за посветени, които разполагат с ключ за тях.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: penchoan
Категория: Други
Прочетен: 556399
Постинги: 54
Коментари: 591
Гласове: 969
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930