Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2010 09:39 - Планетата на любовта
Автор: penchoan Категория: Други   
Прочетен: 2805 Коментари: 2 Гласове:
0



ПЛАНЕТАТА НА ЛЮБОВТА

 

Венера е със сто милиона години по-млада планета от Земята. Тя е отделена от Старото Слънце Немезида преди около 1400 милиона години. Обаче нейните жители са много по-напреднали от земните жители в развитието си, защото получават повече светлина от Слънцето. Чрез своите мисли те определят съдбата на всеки човек, оказват благотворно влияние на цялото земно човечество. В далечното минало Венера се е въртяла много по-бързо и е притежавала сателити. След някои промени и присъединяване на планетите Уран, Нептун и Плутон към Слънчевата система, тя е загубила сателитите си и периодът на въртене е станал по-малък от орбиталния период. Поради малката орбитална скорост на въртене (изчислявана според астрономите на 243 земни дни) Венера е загубила магнитното си поле и поради това днес не може да притежава и да задържи естествени спътници. Ако се постави спътник около Венера, поради липса на отблъскващо магнитно поле, той ще се приближава постепенно и ще падне върху нея след определено време.

Всеки човек според духовното ниво, постигнато в минали прераждания и задачите в настоящия живот, се ражда в точно определено време и място. От положението в хороскопа и съчетанията на Венера с другите небесни тела при раждането зависят бъдещето, успехите в живота, в изкуствата и щастието на човека. Венера управлява целия сърдечен живот, благополучия и мечти на хората.  Благоприятни съчетания на Слънце и Венера дават дарби и способности в изящните изкуства и музиката. Любовта на човека към Бога и силата на вярата зависят от силата на това съчетание. Даряват добродетели като дружелюбие, общителен и весел нрав, любезни и услужливи в отношенията си, здраве и радости в живота.

Хармонията на Венера с Меркурий дава разбиране на изящните изкуства, любов към природата и повишава природната интелигентност, съобразителност и чувство за ред. Създава оптимизъм, поетична дарба, вяра в собствените сили и щастливо детство.

Добри съчетания на Венера и Луна дават щастие, красота на формите и в човешките отношения, милосърдие, жертвоготовност. Всички влияния и благословии от висшите ангелски светове се пренасят на Земята чрез мислите на жителите на Венера. Хармоничните съчетания между Венера и Юпитер дава най-добродетелните и любящи майки, честни I най-благоразумни мъже. Най-силното благоприятно съчетание в хороскопа на един човек е хармония  между Юпитер и Венера. От Венера идват благословиите на Любовта, а от Юпитер – качествата на Мъдростта. Юпитер дарява и материални придобивки.

Благоприятните съчетания на Венера с Уран, който е висша октава на Меркурий и проводник на Ангелската Премъдрост, дават условия за артистични и музикални дарби, определя интересите и успехите в областта на окултните науки, особено в астрология, ясновидство, развитие на интуиция и връзки с Божествения свят.

Нептун е висша октава на Венера, символ на Божествената Любов. Благоприятните съчетания мржду тях дават чистота в отношенията, щастие във връзките с противоположния пол и връзка с висшите светове.

Обратно, неблагоприятните съчетания на Венера със Слънце, Юпитер, Марс, Сатурн, Нептун и Уран създават условия за нещастия и неблагополучия в любовта, предпоставки за злоупотреба с алкохол и упойващи вещества, извращения в областта на изкуствата, литературата и философията, ревност и всякакви възможни нещастия. Неблагоприятно съчетание със Слънцето прави човек горд и с преувеличено мнение за себе си, с Юпитер се раждат хора със стремеж към власт, лукс и високи постове, каквито не заслужават. Когато са налице няколко неблагоприятни съчетания, особено с Марс, Сатурн и Плутон, получава се физическа и морална нечистота, грубост, ревност безотговорност и може да се стигне до сексуални престъпления, дори до убийство. Семейният живот на такива хора се превръща в ад, обречен на страдания и разочарования. Дисхармонията между планетите показва, че в миналото човекът е злоупотребил със своите дарби за постигане на противоестествени цели и удоволствия.

Липсата на всякакъв аспект показва, че човекът не е бил още окултен ученик и не е работил в областта на изкуствата. Затова сега е лишен от възможности да постигне успехи в тази област.

Никой не може да избяга от съдбата си в настоящия си живот, но чрез полагане на съзнателни непрекъснати усилия може да отчасти да подобри живота си и стъпка по стъпка да подготви по-добра съдба за следващите си прераждания.

Венера притежава високо албедо, т.е. тя отразява по-голямата част от получаваната слънчева светлина, като една част от нея тя изпраща към Земята. Това, което съвременната астрономична наука още не знае за Венера е, че там няма денонощие, няма смяна на ден и нощ. Единият полюс на Венера винаги е насочен към Слънцето и в това полукълбо винаги е ден. От другата страна на екватора и на обратния полюс винаги има само нощ. Както Луната е обърната с едно и също лице към Земята, така Венера винаги е обърната към Слънцето с едното си лице. Обаче правата линия  на полюсите на Венера винаги е насочена към Слънцето. Учените са забелязали, че когато Венера е най-близо до Земята, винаги е обърната с една и съща страна и се върти обратно на часовниковата стрелка, но не могат да обяснят причината. Напълно погрешно е твърдението, че тя се върти обратно на часовниковата стрелка, защото когато е най-отдалечена и седи зад Слънцето, Венера се върти обратно - по посока на часовниковата стрелка. Движението на Венера може да се оприличи на взаимното относително движение между корона и пиньон, които има в повечето автомобили. Ако си представим Слънцето като неподвижна корона, а Венера като пиньон зацепен към короната, който се търкаля около нея, можем да разберем какво сложно движение извършва Венера около Слънцето.

Венера е известна в астрологията като малкото добро, докато Юпитер е голямото добро и носи повече придобивки и връзки с Божествената Мъдрост. Обаче щастието на човека е скрито в съкровищницата на неговото сърце. Затова основната роля в това отношение се пада на Венера. Ще завърша с думите на апостол Павел:

I Коринтяни 13

1 Ако говоря с човешки и ангелски езици, а любов нямам, аз съм станал мед що звънти, или кимвал що дрънка.

2 И ако имам пророческа дарба, и зная всички тайни и всяко знание, и ако имам пълна вяра, тъй щото и планини да премествам, а любов нямам, нищо не съм.

3 И ако раздам всичкия си имот за прехрана на сиромасите, и ако предам тялото си на изгаряне, а любов нямам, никак не ме ползува.

4 Любовта дълго търпи и е милостива; любовта не завижда; любовта не се превъзнася, не се гордее,

5 не безобразничи, не търси своето, не се раздразнява, не държи сметка за зло,

6 не се радва на неправдата, а се радва заедно с истината,

7 всичко премълчава, на всичко хваща вяра, на всичко се надява, всичко търпи.

 

19 юни 2009 г.                                                                     Пенчо Бойчев




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Жителите на Венера са, презпола...
22.07.2010 21:10
Жителите на Венера са, презполагам, етерни? Но как би могло да се докаже тяхното съществуване, ако не четем много езотерика и астрология?!
цитирай
2. penchoan - Всички планети са населени
23.07.2010 16:25
Има хора, които могат да се излъчват и да посещават други планети, като шведът Сведенборг, Учителят Дънов, които са посещавали Венера и нейни университети.
Астрологичното влияние се предизвиква от мислите на жителите на планетата. А статистически и астрологически влиянието на Венера е доказано.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: penchoan
Категория: Други
Прочетен: 556968
Постинги: 54
Коментари: 591
Гласове: 969
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930